ANNONCE

Her sætter politiet målrettet ind mandag

20. april 2020 09:06 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Der vil være øget fokus på vejene omkring skoler.

En stor fælleseuropæisk trafikkontrol begynder mandag den 20. april. Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse. Der er som nævnt tale om et fælleseuropæisk arrangement, fordi der er en klar sammenhæng mellem fart og antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken.

– Hvert år bliver politiet kaldt ud til utallige trafikulykker, der kunne have været undgået, hvis trafikanterne havde overholdt fartgrænserne. Trafikulykker, der i nogle tilfælde får en tragisk udgang og i andre tilfælde mærker de implicerede for livet, siger Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

I forbindelse med coronakrisen er mange danskere begyndt at arbejde hjemme, og derfor er der markant færre biler på vejene. Det har flere udnyttet, og politi landet over har noteret sig en markant hastighedsstigning på blandt andre motorveje.

Aktionen varer til den 26. april. I denne uge har Midt- og Vestjyllands Politi desuden valgt en anden fokus – skolerne.

De små er tilbage

De mindste elever er startet skole igen. Det er skolepatruljerne dog ikke.

Det betyder øget fokus på vejene ved netop skolerne – i hvert fald i en politikreds.

Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Mens de små elever ér vendt tilbage til skolerne, så er skolepatruljerne ikke i gang endnu.

Derfor har Midt- og Vestjyllands Politi lige nu særligt fokus på trafiksikkerheden omkring skolerne.

Ny – gammel – hverdag

Morgentrafikken bærer igen præg af børn på vej til skole, og trafikanterne skal lige vænne sig til den øgede trafik omkring skolerne.

Da de ældste klasser stadig fjernundervises, mangler mange skoler samtidig de skolepatruljer, der plejer at hjælpe eleverne over vejen. Midt- og Vestjyllands Politi har derfor skærpet sit fokus på trafiksikkerheden omkring skolerne.

– Vi forventer, at det i nogen grad kan sammenlignes med situationen omkring skolestart i august, hvor både forældre og øvrige trafikanter lige skal mindes om hensynsfuld kørsel. Derfor vil vi i den kommende uge være tilstede omkring skoledagens start og holde øje med, at skoledagen starter sikkert for kredsens skolebørn, fortæller vicepolitiinspektør og leder af Færdselsafdelingen i Midt- og Vestjyllands politi, Henrik Glintborg.

Både beredskabspatruljer, færdselsbetjente og politiets fotovogne deltager i indsatsen.

Der vil være fokus på både hastighed, forældrenes trafikale adfærd i forbindelse med aflevering, uopmærksomhed og brug af sele.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu