ANNONCE

Her skal der være 150 nye betjente

22. august 2020 21:29 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Regeringen vil oprette 20 nærpoliti-enheder, som skal placeres rundt i hele landet.

Her skal der være 150 nye betjente
Arkivfoto.

Citathistorie: Jyllands-Posten

Der skal være længere åbent på små politienheder i hele landet, og danskerne skal vide, at de kan gå ned på stationen og tage fat i politiet.

Sådan lyder ambitionen fra justistminister Nick Hækkerup, der mandag præsenterer sit udspil til en ny flerårsplan for dansk politi.

»Det gør vi ved at opfylde vores løfte om 20 nærpolitienheder, som vi gik til valg på,« siger Nick Hækkerup og forklarer, at enhederne skal have åbent mindst 15 timer ugentligt.

Rigspolitiet skal til gengæld halveres. 150 lokalbetjente skal ud i nærenhederne, og dertil skal 150 operative betjente ud på andre eksisterende stationer, forklarer han. Først mandag fremlægges detaljer og finansiering, skriver Jyllands-Posten.

»Det er det første rigtig store skridt, regeringen tager for at levere på vores nærhedsdagsorden. Politiet får lov til at være det første. Det skal være med til at øge trygheden, at folk ved, der er betjente i området,« siger Nick Hækkerup.

Venstre er enigt i, at politiet skal være nært for borgerne, men mener ikke, at det løses ved at binde flere betjente til at holde åbent i de nye enheder.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu