ANNONCE

Her står folk i kø for AstraZeneca-vaccinen

16. april 2021 14:35 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Hundredevis af mennesker mødte fredag op for at blive vaccineret

Her står folk i kø for AstraZeneca-vaccinen
I Letland tilbyder man AstraZeneca til dem, der vil have den, mens man har den i overskud. Foto: Scanpix/Janis Laizans

Hundredevis af Letlandske borgere i 30’erne stillede sig fredag i kø ved et vaccinationscenter i Riga for at modtage vaccination mod coronavirus covid-19 fra AstraZeneca. Det skriver Reuters.

Myndighederne har tilbudt vaccinen til dem, der vil have den, fordi flere ældre borgere, der egentlig havde haft vaccinen i bud, havde takket nej.

Gider den ikke

Reuters skriver, at man i Letland er begyndt at vaccinere kronisk syge såvel som borgere over 65, men det er ikke alle, der tager imod vaccinationen, når de opdager, at det er AstraZeneca, der er i bud.

Mens Danmark helt har droppet vaccinen, forsøger andre lande altså fortsat at vaccinere befolkningen med den, og i Letland får de altså også brugt doserne, bare ikke på den oprindeligt planlagte målgruppe.

– Vi stillede os i kø omkring to og en halv time før åbningstid, omkring 06.30 i morges, fordi det her er den eneste vej ud af det her for os, siger Vladlens Kovalenvs til Reuters.

Reuters skriver, at Letland er det land i Europa der har påbegyndt vaccination på det laveste antal borgere, 7,8%, målt mod eksempelvis 17,2% i Danmark.

– Vi har haft AstraZeneca i overskud, og for at undgå at opbevare dem på et lager har vi valgt at gøre den offentligt tilgængelig, siger Eva Juhnevica, chef for Letlands vaccinationsprogram, til Reuters.

Letland er i øvrigt et af de lande, der har kontaktet Danmark for at få lov til at købe AstraZeneca-vacciner. Det er dog uvist, om Danmark ender med at sende vaccinerne videre til andre lande, eller om danskere, der er villige til at tage vaccinen, får den i bud.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu