ANNONCE

Her starter dansk vaccineprogram

23. december 2020 11:46 | Af: Ritzau Fokus

To plejecentre i Ishøj er øverst på listen over kommuner i Region Hovedstaden, der først får vacciner.

Her starter dansk vaccineprogram
Vaccinen fra Pfizer/BioNTech blev godkendt i mandags af EU-Kommissionen. Det ventes inden for få dage at ankomme til Danmark. Foto: Joel Saget/AFP

Region Hovedstaden forventer at starte vaccinationer 27. december på hospitaler og plejecentre.

Det oplyser regionens presseafdeling.

Den præcise fordeling over, hvilke kommuner der får vaccinerne først, ventes offentliggjort onsdag.

Ishøj Kommune oplyser, at den har fået en liste tilsendt af Region Hovedstaden.

Her er de to plejehjem Kærbo og Torsbo, der ligger i Ishøj, øverst på listen over, hvem der først får vacciner.

Ishøj er den kommune i landet, der har det højeste smittetryk, når man ser antallet af smittede den seneste uge i forhold til antallet af indbyggere.

Danmark får i første omgang kun et begrænset antal vacciner, og de bliver derfor prioriteret til personale i sundhedsvæsenet og de mest sårbare borgere i kommuner med høj smitte. Det er for eksempel beboere på plejehjem

Vaccinen fra Pfizer/BioNTech blev godkendt i mandags af EU-Kommissionen. Det ventes inden for få dage at ankomme til Danmark.

Datoen 27. december har tidligere været nævnt som dagen, hvor man forventede at kunne vaccinere de første danskere.

Fakta

De får den først

Her kan du læse, hvem der får vaccinen først i Danmark.

* Personer i risikogrupperne, som har underliggende sygdomme og tilstande, der øger risikoen for et alvorligt sygdomsforløb, hvis de smittes med coronavirus. Det gælder ældre og kronisk syge.

* Sundheds- og plejepersonale samt udvalgt personale på det sociale område, som har tæt kontakt med syge og personer i risikogrupperne.

* Personer i samfundskritiske funktioner, som ikke umiddelbart kan erstattes. Det gælder personer med en ekspertviden. Et eksempel på det er en kontrolrumsoperatør i energisektoren.

* Alle danskere vil på et tidspunkt blive tilbudt en vaccination mod coronavirus. Man vil få en henvendelse fra myndighederne om, hvor og hvornår man kan blive vaccineret.

* Borgere på eksempelvis plejehjem vil blive vaccineret på selve plejehjemmet. Personale i sundheds- og ældreplejen vil blive vaccineret på arbejdspladsen, mens det for andre vil ske i dertil indrettede vaccinationscentre i hele Danmark.

Kilder: Sundhedsstyrelsen, Berlingske.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu