Her stiger boligskatten til næste år

3. december 2012 18:53 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Her stiger boligskatten til næste år
Billede mangler

Ejendomskatten stiger i samtlige kommuner til næste år. Se her hvor meget den stiger i din kommune.
 
Det burde ikke kunne lade sig gøre på grund af skattestoppet. Men ejendomsskatterne stiger trofast hvert eneste år. Og næste år bliver ingen undtagelse. Grundskyldspromillen er nemlig ikke omfattet af skattestoppet og ej heller grundværdierne. Og i skøn forening bevirker det, at ejendomsskatten (også kaldet grundskylden) år efter år sættes op i landets kommuner.
 
Til næste år sætter ni kommuner grundskyldspromillen op, og kun en enkelt kommune sætter den ned.  De ni kommuner, som øger beskatningen, er Lyngby-Taarbæk, Helsingør, Rudersdal, Kalundborg, Kerteminde, Struer, Mariager Fjord, Jammerbugt og Hjørring kommune, mens Syddjurs kommune reducerer promillen fra 34 til 33,8.
 
Det betyder imidlertid ikke, at ejendomsskatten ikke stiger i de øvrige kommuner. For selvom kommunerne holder grundskyldspromillen uændret, så stiger beskatningen alligevel, da grundværdierne i de enkelte kommuner stiger. Det skyldes, at kommunerne – trods skattestoppet – kan hæve grundværdierne med op til 7 procent om året.Se her om boligskatten stiger i din kommuneAf Claus Forrai, finansbureauet.dk

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu