ANNONCE

Her var nattens vildeste stormskader

4. januar 2012 12:35 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Her var nattens vildeste stormskader
Billede mangler

Årets første storm ruskede natten til onsdag for alvor op i landet – særligt i Nordjylland, hvor vindstyrken en overgang var tæt på orkanstyrke.
Ved et-tiden blev et par fra Aalborg således vækket af, at der lå store dele af en gavl i deres køkken, fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi, Poul Badsberg, til Newspaq. Mursten og andet byggemateriale var af vindstød blevet sendt direkte ind gennem parrets køkkenvindue i stuelejligheden.
Også i Aalborg på Hadsundvej ud for nummer 18 væltede en endegavl ned over vejen. Denne gang gik det udover en parkeret bil, skriver Nordjyske.
Et andet sted i byen kunne en fem meter høj trappeopgang af glas heller ikke holde til det vilde blæsevejr. Trappeopgangen, der ligger i forbindelse med nogle lejligheder i Jyllandsparken, styrtede sammen omkring klokken 02, oplyser indsatsleder ved Aalborg Kommunes Beredskab, Jan Nedza, til avisen.
Stormen drillede også færgerne fra Hirtshals til Norge, og det gav ifølge Nordjyske uventet højsæson for Color Hotel Skagen. Her dukkede 370 strandede passagerer pludselig op og havde brug for husly, siger hoteldirektør Rikke Gandrup til avisen.
I Viborg blev brandvæsenet kort før midnat kaldt ud, da et drivhus i en rækkehusbebyggelse ved Skals var fløjet 15 meter i stormen for derefter at dratte over tre el-skabe fra Energi Midt, skriver Viborg Stifts Folkeblad.
På Mønsbroen fløj et stort byggemodul af beton ifølge Sjællandske Medier onsdag morgen af en lastbil, hvilket spærrede rute 59 over broen totalt.
I alt melder Falck onsdag formiddag, at de har kørt ud til 190 stormskader, langt de fleste i det nordjyske. I de fleste tilfælde har det drejet sig om væltede træer, siger pressechef Mikkel Andreas Beck til Newspaq.
En håndfuld huse har også mistet deres tag i det vilde stormvejr.
“Det største, der nok er sket, er stadig Læsø Fiskeindustri i Skagen, hvor et 300 kvadratmeter tag blæste af,” forklarer Mikkel Andreas Beck om nattens udrykninger.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu