Her vil ulven bo i Danmark

27. februar 2013 16:33 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Her vil ulven bo i Danmark
Billede mangler

Ifølge en redegørelse fra Nationalt Center for Miljø og Energi (DCE) på Aarhus Universitet vil flere nord- og vestjyske landmænd komme til at befinde sig i ulveland, hvis det fascinerende rovdyr vælger bosætte sig permanent i Danmark, oplyser Naturstyrelsen.

 

Forskere på Aarhus Universitet konkluderer således, at ti områder i Jylland opfylder kravene til, at ynglende ulve vil slå sig ned, og man skønner desuden, at der i Danmark er plads til i alt 80 ulve, der lever i familiegrupper på de udvalgte steder, og 20 strejfende ulve.

I rapporten understreger man, at strejfende ulve vil kunne forekomme overalt i Jylland, men at de ti områder opfylder kravene til, at ynglende ulve også vil slå sig ned. Især de mest øde områder i Nord- og Vestjylland vil være attraktive for ulvene.

Det er ifølge eksperterne »meget forventeligt«, at vi skal til at vænne os til strejfende ulve i Danmark, »da Jylland kan fungere som en slags tragt for ulve, der strejfer mod nord fra Tyskland«, skriver Naturstyrelsen.

Hvis Tysklands spredningsmønster af ulven kan overføres til danske forhold, vil der gå cirka ti år, før de første ulve vil yngle i Danmark, lyder det.

Den mulige ulv i Midtjylland blev søndag fotograferet af et opstillet kamera i Harrild Hede syd for Herning, og ulve-indicierne er kun vokset yderligere, efter at en fåreavler i Hammerum ved Herning mandag – og igen i dag, onsdag – fandt flere af sine får skambidt og yderligere to dræbte natten til onsdag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu