Herald Tribune skifter navn

26. februar 2013 10:50 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Herald Tribune skifter navn
Billede mangler

Efter 125 år er det ved at være slut for den ansete amerikanske avis med det brede udsyn International Herald Tribune – i den form, vi kender i dag.

Avisen har i dag et oplag på 226.000 eksemplarer og bliver solgt i mere end 160 lande. Men i løbet af foråret vil avisen blive døbt om og fortsætte under navnet International New York Times. Samtidig vil avisen får fornyet sit website. Det skriver norske e24.no.

Herald Tribune blev startet som en international udgave af den amerikanske avis New York Herald og blev i starten trykt i Paris.

I 1966 gik New York Herald neden om og hjem, og Herald Tribune blev overtaget af New York Times og Washington Post. I 2003 blev New York Times enejer, og Herald Tribune blev den internationale udgave af den berømte amerikanske avis.

Det er den position, der nu skal styrkes og ændres.

»Den digitale revolution har omdannet New York Times fra at være en stor amerikanske avis til at blive verdens mest kendte nyhedsaktør. Denne mulighed ønsker vi at udnytte,« siger chefen for New York Times Company, den tidligere BBC-chef Mark Thompson.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu