Herning Blue Fox tabte – og vandt

25. februar 2013 23:16 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Herning Blue Fox tabte - og vandt
Billede mangler

Rævene var i sækken, men slap ud, og med to mål i de sidste seks minutter af den ordinære tid var førstepladsen i grundserien sikret uanset resultatet af den forlængede spilletid.

Hvilket nervedrama i Esbjerg, da Herning Blue Fox narrede Frederikshavn White Hawks og fik lov at vælge først i matchningen af kvartfinalemodstandere.

Ét point var nok for rævene, så det betød mindre, at Esbjerg vandt 5-4 med sejrsmålet scoret med godt ét minut tilbage af den forlængede spilletid. Matchvinder Tyler Mosienko.

Herning Blue Fox kom til Esbjerg med 12 sejre i træk, men det generede ikke vestjyderne, som endda scorede flere mål i aftes end i de foregående 240 minutter i denne sæson mod mestrene.

Tre af de fem mål blev signeret Danmarks farligste kæde med Alex Nikiforuk, Dennis McCauley og Tyler Mosienko, og den træder ind i playoff med i alt 57 mål og 131 point.

Esbjerg startede sæsonen med ti nederlag på stribe og er i dag en joker og giftig for hvem som helst. – Lidt ærgerligt, vi ikke holder tredje periode hjem, men vi fortsætter i det vindende spor, siger en tilfreds Olaf Eller. Hos Herning havde ligaens bedste målmand, Lubos Pisar, en sjælden dårlig dag, og da Alex Nikiforuk scorede til 4-2, pillede Todd Bjorkstrand ham ud og satte unge Georg Sørensen ind. Og han gjorde det fremragende og blev først passeret af Tyler Mosienko.

En kuriositet hos Blue Fox. Den dobbelte målskytte, Olafur Gunnarsson, scorede næsten lige så mange mål som i de første 39 kampe tilsammen. Den islandskfødte defensive forward kom til Herning efter ti sæsoner i Odense Bulldogs.

Da Frederikshavn White Hawks for fem år siden fyrede Olaf Eller, kom Heikki Mälkiä til. Og nu er den finske coach tilbage i Danmark. Denne gang i Aalborg Pirates efter fyringen af Martin Karlsson.

Det er ikke set før, at en klub fyrer en cheftræner på den sidste grundseriedag, men den nordjyske klub har heller aldrig været helt almindelig.

Piraterne går ind i playoff med problemer, så det bliver lidt af et job for den karismatiske finne at banke selvtillid ind på holdet. Potentialet til en finaleplads er der.

AL-Bank Ligaen:

EfB Ishockey – Herning Blue Fox 5-4 .(2-2, 2-0, 0-2, 1-0)

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu