Heroinklinik bliver måske en realitet

24. september 2017 10:02 | Af: Elo Christoffersen, ec@newsbreak.dk

Kolding indleder nu dialog med Odense Kommune om etablering af en satellitklinik for heroinbrugere i Kolding.

Heroinklinik bliver måske en realitet
Debatten om etablering af heroinklinik i Kolding har kørt længe. Nu bliver det måske en realitet. Foto: NILS MEILVANG/Scanpix (Arkivfoto)

Der er håb for Koldings heroinbrugere. For det bliver nu mere realistisk, at der bliver oprettet en herionklinik i kommunen.

Det sker efter, at Sundheds- og Ældreministeriet har blåstemplet en opnormering af pladserne hos Odenses heroinklinik fra 92 til 100 pladser for resten af 2017 og til 106 pladser i 2018.

Opskaleringen af pladser skaber nu grobund for samarbejde mellem Kolding Kommunes Social- og Sundhedsforvaltning og Odense Kommune med henblik på at etablere en satellitklinik i Kolding.

Odense har i et stykke tid vist interesse for at indgå samarbejde med Kolding Kommune om en satellit i Kolding, da de i Odense både har godkendte medarbejdere og erfaring med lægeordneret heroin.

Et skridt nærmere

– Med Odenses udvidelse af pladser er satellitten nu mere realistisk. Vi har haft et godt samarbejde med Odense, og min forventning er, at vi er kommet et skridt nærmere en satellit. Til gavn for de 6 borgere, som slipper for 2 daglige ture til Odense for at få lægeordneret heroin og de par stykker vi har på venteliste, siger formand for Social- og Sundhedsudvalget i Kolding Kommune, Lis Ravn Ebbesen, i en pressemeddelelse.

Debatten om etablering af heroinklinik i Kolding har kørt længe.

Blandt andet om at etablere heroinklinik i samarbejde med de omkringliggende kommuner (Fredericia, Vejle og Haderslev,), men de ønsker ikke at etablere klinikker.

Kolding Kommune har tidligere undersøgt muligheden for at etablere klinik i byen, men de mange krav til dette, samt den manglende mulighed for at få statslig støtte til etableringen har gjort det nærmeste umuligt.

Men nu kan dialogen med Odense Kommune om en satellitklinik altså betyde, at der alligevel bliver oprettet en heroinklinik i Kolding.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu