Herrehåndboldens fremtid afgøres snart

5. marts 2013 09:33 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Herrehåndboldens fremtid afgøres snart
Billede mangler

Regnestykket er i princippet meget enkelt. Der skal findes to millioner kroner, som skal dække samtlige lønudgifter i den kommende sæson. Den resterende del af driften er præcis dækket af de øvrige indtægter, og kan de ekstra penge findes, ligner det en redning af lokal tophåndbold på herresiden.

Det hele forudsætter, at Stoholm finder 350.000 kroner, som man kan læse i artiklen herunder, mens de to millioner kroner skal komme i tillæg til de yderligere sponsorater, som Viborg HK og Stoholm allerede modtager.

Derefter skal den potentielle fusionsklub drives videre for et spillerbudget på to millioner – det halve beløb af, hvad Viborg HK betaler til spillerlønninger nu.

»Det er penge nok til at have et ligahold. Sådan bliver det i første omgang, og så må vi se, hvad tiden kan bringe. Men vi investerer ikke i noget som helst, før vi har økonomien. Det har vi prøvet før. Vi vil have styr på vores budget,« beretter Viborg HK-direktør Peter Cassøe.

Han tror på, at Stoholm kan komme med noget, der ligner 750.000 kroner, mens Viborg HK kan komme med resten. Og det, tror direktøren fuldt ud på, kan lykkes, selvom han ikke har konkrete aftaler på plads. Til gengæld kan han tilbyde en kommende sponsor den fornemmeste plads på spillertrøjen, hvor den nuværende trøjesponsor Borup Kemi har sagt god for at herrerne kan få frigivet pladsen.

»Vi mangler stadigvæk den der ene store, der siger, at de vil være en stor part i det her. Vi vil gerne have noget på bundlinjen, men i første omgang har vi mærket en rigtig positiv tilbagemelding,« fortæller Peter Cassøe.Øremærkede sponsorkroner

En af de tilbagemeldinger kommer blandt andet fra Gunner Kristiansen, der har sit eget byggefirma. Han er allerede sponsor i Viborg HK, mens han er frivillig håndboldtræner i Stoholm – og så er han langt mere til herre- end damehåndbold:

»Jeg har givet mit tilsagn om at støtte op. Jeg har tidligere også støttet herreholdet herinde, og der ryger så lidt flere penge i til næste år. Det er vigtigt, at vi har et herrehold. Det er – undskyld mig – noget sjovere at se herrehåndbold end damerne. Der er noget mere fart i,« fortæller Gunner Kristiansen, der altså er varm fortaler for en sammenslutning de to hold imellem. Opbakning fra moderklubben

Men for at en sammenslutning kan blive en realitet, så kræver det opbakning fra amatørforeningerne bag klubberne. Hos Stoholm har amatørafdelingen meldt ud, at man er helt klar til en sammenlægning – og i Viborg HK er meldingen den samme fra bestyrelsesformand i amatørafdelingen, Lars Mikkelsen.

»Det er vigtigt for os, at vores talentarbejde kan blive fuldendt med et så højt rangerende klubhold som muligt. Så vi bakker fuldstændig op om det,« siger Lars Mikkelsen.

Konceptet med et talenthold er sød musik i bestyrelsesformandens ører.

»Vores talentarbejde skal kunne ses på holdet. Den måde, man vil gøre det på, er supergodt. Vi har udviklet cirka 45 talenter, der spiller tophåndbold (Liga og 1. division på herre- og damesiden, red.). Det grundlæggende sportslige er på plads. Så mangler vi bare pengene til at få det til at køre,« lyder det fra Lars Mikkelsen, der sammen med alle os andre må vente de næste 10 dage i spænding på, om der skal være herrehåndbold i Viborg Kommune fremover.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu