Hesteglad prinsesse deltager i internationalt ridestævne

3. marts 2015 21:17 | Af: Anne Mejdahl Daugbjerg, ad@newsbreak.dk
 
Hesteglad prinsesse deltager i internationalt ridestævne
Foto: YouTube
Foto: YouTube

Foto: YouTube

Galoperende heste, akrobatik, gymnastik, høj musik, kongelig deltagelse og en fantastisk stemning er hovedingredienserne, når Esbjerg er vært for det internationale voltigeringsstævne 29.-31. maj 2015

I slutningen af maj samles nogle af verdens bedste udøvere af den spektakulære ride-disciplin voltigering til det internationale voltigeringsstævne i Esbjerg. Voltigering er akrobatik på hesteryg, og det er første gang i dette årtusind, at stævnet foregår på dansk jord.

I år er det med deltagelse af HKH Prinsesse Benedicte, som er protektor for stævnet:

– Vi glæder os meget, og er stolte over, at HKH Prinsesse Benedikte og Dansk Ride Forbunds formand Ulf Helgstrand bakker op om stævnet, ligesom det lokale erhvervsliv er repræsenteret ved direktør Kurt Skov, siger Gitte Albertsen, formand i Esbjerg og Omegns Rideklub (EOR), som ved åbningsceremonien fredag 29. maj kommer på talerstolen efter stævnets Protektor HKH Prinsesse Benedikte og honorær præsident Ulf Helgstrand.

Voltigerings-konkurrencer omfatter både individuelle konkurrencer, par – de såkaldte pas de deux og som den eneste ride-disciplin også holdkonkurrencer. Fælles for dem alle er, at der udføres graciøse akrobatiske øvelser med op til tre personer ad gangen på en galoperende hest – det kræver tillid til hinanden og ikke mindst til hesten:

– Samhørighed og fællesskab er et af de voltigerings-sportens særlige kendetegn, og det mærker vi allerede nu, hvor alle danske rideklubber med voltigering bakker op om CVI Esbjerg og sender hjælpere til stævnet, fortæller Sanne Lorenzen, som er berider i EOR, træner for klubbens voltigører og primus motor bag klubbens første internationale begivenhed i klubbens nye faciliteter.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu