Hestekød: Britisk fødevareminister advarer om flere dårlige nyheder

10. februar 2013 03:25 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Hestekød: Britisk fødevareminister advarer om flere dårlige nyheder
Billede mangler

STORBRITANNIEN: Den britiske fødevareminister advarer om, at der kan være flere dårlige nyheder på vej til forbrugerne efter afsløringen af hesterester i oksekød.

 

Samtidig mistænkes organiserede kriminelle bander, der opererer internationalt, for at spille en afgørende rolle i hestekødsskandalen, der har fået britiske og andre europæiske supermarkeder til at fjerne en række varer fra hylderne, skriver avisen The Observer.

Kilder tæt på den britiske fødevarestyrelse siger, at det ser ud til, at kontamineringen af oksekød, lasagne og andre produkter er resultatet af svindel, der har »internationale dimensioner«.

Eksperter i hesteslagtningsindustrien siger til avisen, at der er fundet beviser på, at polske og italienske maffiabander tjener mange millioner på svindel, hvor oksekød bliver erstattet med hestekød.

Det hævdes, at dyrlæger og andre i slagteri- og fødevarebranchen bliver truet til at sælge kødet som oksekød, selv om det i virkeligheden drejer sig om billigere alternativer som svine- eller hestekød.

Miljø og fødevareminister Owen Patterson mødtes lørdag med repræsentanter fra fødevarebranchen for at lægge en plan for at øge mulighederne for at DNA-teste fødevarerne.

– Detailhandlerne har forpligtet sig til at foretage flere undersøgelser, og af hensyn til offentlighedens tillid har jeg bedt dem offentliggøre resultaterne på kvartalsbasis, siger Patterson.

Han understreger, at der endnu ikke er beviser for at skandalen udgør en sikkerhedsrisiko for forbrugerne.

Sidste gang den britiske regering iværksatte DNA-test af fødevarer, var i 2003, da hestekød blev fundet i salami.

Bekymringer omkring hestekød, der blev solgt som oksekød blev vakt i januar, da flere supermarkedskæder trak flere fødevarer tilbage.

Det fik flere hundrede europæiske fødevareproducenter til at DNA-teste deres produkter.

Den svenske producent Findus opdagede, at deres frosne oksekødslasagne næsten udelukkende bestod af hestekød.

Den tyske supermarkedskæde Aldi bekræfter, at to af deres frosne måltider produceret af det franske firma Comigel, som også leverer til Findus, indeholdt mellem 30 og 100 procent hestekød.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu