Hestekød fundet i Ikeas kødboller

27. februar 2013 14:26 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Hestekød fundet i Ikeas kødboller
Billede mangler

Ikea har nu fået resultaterne af en lang række undersøgelser af det kød, møbelgiganten sælger i sine varehuse. Og i enkelte tilfælde er der fundet hestekød i produkterne, oplyser Ikea i en pressemeddelelse til Berlingske Nyhedsbureau.

 

»Der er indtil videre foretaget hundredvis af DNA-analyser af alt kød, som Ikea tilbyder – herunder af kødboller. Ikea fortsætter løbende med at teste det kød, vi får fra vores leverandører, ligesom vores leverandører får testet deres kød af uafhængige instanser og myndigheder,« oplyser Ikea.

Som følge af de nye fund vil varehuskæden nu også indstille salg af wienerpølser i flere lande.

»Baseret på de hundredvis af tests, som Ikea indtil nu har modtaget svar på, er der få indikationer af hestekød. Derfor har Ikea sammen med den svenske leverandør nu besluttet også midlertidigt at stoppe salg af wienerpølser. Det har Ikea gjort i følgende lande: Frankrig, Spanien, Storbritannien, Irland og Portugal.«

Virksomheden meddelte tidligere på ugen, at den stoppede al salg af kødboller efter fund af hestekød i den populære spise hos tjekkisk Ikea. Ikea kan endnu ikke sige, om kødboller solgt i Danmark også har indeholdt hestekød – det står dog klart, at der ikke er fundet hestekød i de wienerpølser, der er blevet solgt i Danmark, og derfor fortsætter salget.

»Det er vigtigt at understrege, at vi her i Danmark får wienerpølser fra en anden leverandør. Hos vores leverandør er kødet testet og analyseret, og der er ingen spor af hestekød,« siger kommunikationsansvarlig Tina Lindharth fra Ikea Danmark.

Salgsstoppet af kødboller gælder fortsat i alle europæiske lande med undtagelse af Norge, Rusland og Schweiz.

Hos Ikea understreger den kommunikationsansvarlige, at Ikea ikke tager let på fundet af hestekød.

»Vi tager situationen meget alvorligt – det er ekstremt vigtigt for os, at vores kunder kan stole på varedeklarationen på de madvarer, vi sælger og serverer. Sammen med vores leverandører og tredjepartseksperter er vi nu i gang med at undersøge og kortlægge, hvordan vi kan undgå lignende situationer i fremtiden,« siger Tina Lindharth.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu