Hestekød opdaget i lasagne fra dansk firma

27. februar 2013 20:04 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Hestekød opdaget i lasagne fra dansk firma
Billede mangler

Endnu en omgang lasagne bliver trukket tilbage, efter en dansk virksomhed har afsløret hestekød i en sending oksekødslasagne, der er købt af restauratører, cateringfirmaer og privatkunder i varehuset Metro, skriver politiken.dk.

 

45 kilo er allerede solgt og sandsynligvis spist, men den fynske virksomhed har trukket de resterende 25 kilo Lasagne Bolognese tilbage.

»Vi sendte 70 kilo af lasagnen ud på markedet. For at have god samvittighed og kunne sove godt om natten, fik vi analyseret kødet i lasagnen, og det viste sig, at der er hestekød i. Så trak vi med det samme produktet tilbage. Jeg priser mig lykkelig over, at det kun var en lille sending. Der var kun 25 kilo tilbage i frysedisken, de resterende 45 kilo er blevet solgt til forbrugerne allerede,« siger direktør Claus Larsen fra Unimex Trading til politiken.dk.

Han understreger, at det ikke udgør en sundhedsrisiko at spise lasagnen.

»Hestekød er ikke usundt, men forbrugeren bliver jo vildledt, når der står oksekød på pakken, og der så er hestekød i. Så får du jo ikke det produkt, du har betalt for«, siger Claus Larsen.

Lasagnen var frossen og pakket i portioner af 2,5 kilo. Retten er produceret af den ungarske virksomhed Gastronomia Italiana, og Unimex Trading solgte sendingen til Metro.

Også møbelgiganten Ikea har stoppet salget af deres berømte kødboller, efter analyser af kødet i enkelte tilfælde har afsløret hest i nogle produkter. Onsdag meldte møbelvirksomheden så ud, at man af samme årsag også standser salget af wienerpølser i nogle lande.

Den såkaldte hestekødskandale begyndte for alvor at rulle, da der tidligere på måneden blev fundet hestekød i lasagne fra den svenske færdigretsproducent Findus. Efterfølgende har sagen bredt sig over store dele af Europa, og EU-landenes fødevareministre er blevet enige om at indføre skærpet kontrol på området.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu