Hestekødsskandalen har også ramt Tyskland

14. februar 2013 11:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Hestekødsskandalen har også ramt Tyskland
Billede mangler

TYSKLAND: Sagen om hestekød i oksekødslasagne breder sig fortsat rundt om i Europa.

 

Senest har den tyske supermarkedskæde Real ifølge flere tyske medier fjernet frosne lasagner fra sine hylder efter fund af hestekød i det, der ellers skulle forestille at være lasagne med oksekød.

Flere andre tyske forhandlere er ligeledes gået i gang med at undersøge deres oksekødsprodukter for spor af hestekød.

I Storbritannien og andre EU-lande er der også fundet hestekød i produkter solgt som oksekød, og på et møde onsdag aften opfordrede EUs sundhedskommissær, Tonio Borg, samtlige medlemslande til at foretage DNA-prøver på bearbejdet oksekød i tre måneder fra 1. marts.

Danmark er også berørt af hestekødsskandalen. Onsdag fremlagde den franske producent Comigel, som har været et af omdrejningspunkterne i sagen om det falske oksekød, nye prøveresultater, der øger sandsynligheden for, at lasagne med hestekød også har været solgt i Danmark.

Prøverne fra flere tilfældigt udvalgte færdigretter i andre lande viser, at der har været hestekød i produkterne, hvor der udelukkende burde have været oksekød. Præcis de samme færdigretter er blevet solgt i Danmark, blandt andet i SuperBest og Spar.

Købmandsgrossisten SuperGros har sendt prøver af de danske produkter til analyse, men resultaterne er først klar i næste uge. Derfor er det endnu for tidligt at konkludere endegyldigt, at der har været hestekød i lasagne fra de danske butikker.

Allerede i sidste uge blev de pågældende produkter dog tilbagekaldt fra de danske supermarkeder. Der er som udgangspunkt ikke noget sundhedsfarligt ved at spise hestekød.

I dag mødes De Samvirkende Købmænd, COOP og Dansk Supermarked med Fødevarestyrelsen for at drøfte, hvordan man i fremtiden kan imødegå grænseoverskridende svindel med råvarer.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu