ANNONCE

Hette Thorning: Regler giver mulighed for flere spindoktorer

14. december 2011 17:09 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Hette Thorning: Regler giver mulighed for flere spindoktorer
Billede mangler

Der er gang i debatten om spindoktorer og deres rolle i folkestyret i Folketinget her til eftermiddag.
 
Dansk Folkeparti har kaldt statsministeren til såkaldt hasteforespørgsel om de meget omdiskuterede doktorer.
 
Partiet mener, at rådgiverne under den nye regering har fået mere magt, fordi ministre i regeringens magtfulde koordinations- og økonomiudvalg nu har ikke én, men to spindoktorer.
 
Men Helle Thorning-Schmidt (S) understreger, at de ekstra spinansættelser er på sin plads.
 
Faktisk kunne man ansætte endnu flere spindokrtorer uden at bryde retningslinjerne, pointerer hun.
“Retningslinjerne er allerede sådan, at man kan ansætte mellem to og tre særlige rådgivere, som der står. Så vi ligger helt bestemt inden for de retningslinjer, som mange i Folketinget er enige om,” lyder det fra statsministeren på Folketingets talerstol.
 
Samtidig forklarer hun, at der er en god grund til, at regeringen har udvidet spinkorpset.
“Når der er tale om en tre-parti-regering, så stilles der større krav til koordineringsopgaverne. Og derfor to særlige rådgivere,” siger Helle Thorning-Schmidt.
 
Dansk Folkepartis Peter Skaarup er dog af en anden opfattelse. De mange nye spindoktorer skyldes, at regeringens ministre er “svage”, påpeger han.
“Det er i hvert fald ikke lykkedes ministrene ind til nu at forklare sig,” konstaterer han med henvisning til de mange løftebrud, som oppositionen mener Thorning og co. har begået.
 
Dansk Folkepartiet fremsætter under debatten forslag om, at der nedsættes “et sagkyndigt udvalg”, der ser på reglerne for ansættelsen af spindoktorer og deres rolle. Partiet mener, at embedsapparatet sagtens kan klare mange af de opgaver, som i dag varetages af de politisk ansatte spinfolk.
 
Liberal Alliance bakker op om undersøgelsen. Inden dagens debat sagde politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll til Newspaq:
“Jeg vil bruge debatten til at se, om vi kan rulle noget af spindoktoriet tilbage, sådan at vi kan få politikerne frem på banen igen og stå ærligt ved deres holdninger frem for at have et beskyttende lag mellem politikkerne og befolkningen.”
 
Dagens debat har fået ekstra næring af de seneste dages beskyldninger om lækager mod spindoktorer i den tidligere regering.
 
Men den side af sagen kommer kun ganske overfladisk frem på talerstolen. Hverken Helle Thorning-Schmidt eller de borgerlige partiet synes at finde den pointe værd at berøre.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu