ANNONCE

Heunicke lukker corona-sladre-linje

24. marts 2020 13:08 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Styrelsen for Patientsikkerhed fjerner opfordring om at indberette borgere, der muligvis er coronasmittet.

Heunicke lukker corona-sladre-linje
Linjen, hvor man kunne 'angive' en coronasmittet, er blevet lukket af Magnus Heunicke. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix)

Tidligere tirsdag kom det frem, at danskere kunne angive personer, de mistænkte for at være smittet med coronavirus – eller viste bekymrende adfærd.

Borgerne kunne udfylde et skema med oplysninger, der skal sendes som sikker post gennem e-Boks til Styrelsen for Patientsikkerhed.

Den ‘linje’ er nu blevet lukket.

Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed på sin hjemmeside.

Artiklen fortsætter under videoen

Efter hasteloven kan Styrelsen for Patientsikkerhed udstede påbud om tvangsmæssig undersøgelse, indlæggelse, isolation eller behandling af enkeltpersoner.

For at sikre, at styrelsen kan få viden om sager, hvor der kan være behov for at udstede et sådant påbud for at forebygge og inddæmme spredning med COVID-19 etablerede styrelsen en mulighed for at “anmelde” potentielle sager via et link på styrelsens hjemmeside.

Aftale med ministeren

“Efter aftale med sundheds- og ældreministeren (Magnus Heunicke. red) er der nu lukket ned for muligheden for på styrelsens hjemmeside at “anmelde” risikofyldt adfærd hos andre borgere med henblik på overvejelser om udstedelse af eventuelt påbud til enkeltpersoner”, står der på hjemmesiden, der dog også har følgende opfordring:

“Det er dog fortsat afgørende, at sundhedspersoner, der oplever risikofyldt adfærd nemt og enkelt kan kontakte styrelsen”.

Styrelsen ville efterfølgende gennemgå oplysningerne.

– Sagsbehandlere med blandt andet lægefaglige og juridiske kompetencer gennemgår alle henvendelser.

– Hvad der skal ske i den enkelte sag vil bero på en konkret vurdering. Det er vigtigt at understrege, at der kun gives påbud, der er nødvendige for at forebygge spredning af coronavirus, skrev styrelsen tirsdag formiddag.

Ændringerne i epidemiloven har blandt andet givet sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) en række nye beføjelser under coronavirussets indtog i Danmark.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu