ANNONCE

Hidtil ukendte billeder af dronning Margrethe bliver offentliggjort

9. marts 2018 20:07 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

En række hidtil ukendte billeder af Danmark i dagene lige efter befrielsen er nu kommet på udstilling.

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot danner lige nu og frem til 24. juni ramme om en udstilling af hidtil ukendte fotografier fra Danmark lige efter befrielsen.

Lee Miller rejste efter D-dag med allierede tropper som krigsfotograf efterhånden som de kæmpede sig vej gennem Europa. Hun var således også i Danmark lige efter befrielsen, hvor hun tog en række reportagefotografier.

– Udstillingen viser de fotos, som Lee Miller optog, da hun i slutningen af maj 1945 kom til Danmark. Her dokumenterede hun glæden i det befriede Danmark, blandt andet flygtninges rørende hjemkomst fra Sverige, britiske soldaters møde med københavnerne og besøg på Amalienborg hos kronprins Frederik IX’s familie, skriver Det Nationalhistoriske Museum om udstillingen på sin hjemmeside.

De fleste af billederne har faktisk været gemt væk i en kasse på Lee Millers loft, og de er først blevet opdaget efter fotografens død. enkelte har dog været bragt i internationale magasiner.

Lee Miller fik lov at tage en række billeder af Dronning Ingrid med børnene Margrethe og Benedikte.

– Kronprinsesse Ingrid skulle dagen efter med sine små prinsesser Margrethe og Benedikte til Sverige, og de har aldrig mødt deres morfar, så for dem var det en særlig dag, at de for første gang skulle møde deres svenske familie – for de havde ikke kunnet komme til Sverige under besættelsen, fortæller Mette Skougaard, der er direktør på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot til TV2.

Du kan se nogle af de 100 billeder fra udstillingen i galleriet ovenfor.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu