ANNONCE

Historisk afkast til danske pensionister

1. februar 2012 12:55 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Historisk afkast til danske pensionister
Billede mangler

Pengetanken bugner i ATP, der sidste år fik et afkast på 125 milliarder kroner af investeringerne.
Det er det største afkast i pensionsselskabets historie og betyder, at hver enkelt af de 4,7 millioner medlemmer øgede deres gennemsnitlige pensionsformue på 122.00 kroner med 20.000 kroner.
“ATP har præsteret et historisk højt afkast i et historisk udfordrende år på finansmarkederne. Og trods et ekstremt lavt renteniveau kan vi fortsat levere de pensioner, vi har lovet vores medlemmer. Resultatet afspejler, at vi arbejder målrettet med at styre og sprede risikoen i vores investeringer. Det sikrer tryghed og forudsigelige pensioner til medlemmerne”, siger Lars Rohde, direktør i ATP.
Afkastet er på 26 procent, oplyser ATP. Og der hensættes 99 milliader kroner til fremtidige udbetalinger. ATP’s reserver kunne øges med fire milliarder kroner til 74 milliarder kroner efter skat til staten på over 18 milliarder kroner.
Det høje afkast udløser en pensionsafkastskat på over 18 mia. kr. til staten. ATP har i gennemsnit leveret en tredjedel af statens samlede indtægter fra pensionsafkastskat de seneste fem år.
ATP’s afkast har forøget formuen fra 475 mia. kr. i 2010 til 579 mia. kr. i 2011.
Ved udgangen af 2011 modtog 838.000 pensionister ATP Livslang Pension. Dermed fik otte ud af ti
pensionister suppleret deres folkepension med pension fra ATP.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu