Historisk dansk film slår udenlandsk rekord

18. juni 2012 19:23 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Historisk dansk film slår udenlandsk rekord
Billede mangler

Mads Mikkelsen og “En Kongelig Affære” vækker stor begejstring hos publikum og anmeldere i Storbritannien.

 

Historien om den kongelige livlæge Johann Friedrich Struense er blevet en stor succes i Storbritannien allerede efter en enkelt weekend i de britiske biografer.

Anmelderne jubler over det danske drama, og filmen fik i weekenden den største britiske åbningsweekend for en dansksproget film nogensinde.

“En Kongelig Affære” havde premiere i Storbritannien fredag og indtjente i løbet af weekenden 74.000 pund – godt 682.000 danske kroner.

Til sammenligning indtjente filmene “Hævnen” og “Efter Brylluppet” 87.000 pund på deres åbningsweekender – tilsammen.

Dermed er Nikolaj Arcels drama godt på vej til at blive den største danske film i Storbritannien nogensinde, fortæller Metrodome, der er filmens engelske distributør.

Anmeldelserne af filmen, der har Mads Mikkelsen i hovedrollen som Struense, hjælper helt sikkert også filmen godt på vej.

Filmen scorer 95 procent på filmsitet Rotten Tomatoes, der sammenholder alle anmeldelser af filmen. Det svarer til, at 20 ud af 21 anmeldelser er positive.

Blandt publikum har hele 91 procent svaret, at de mener, at den danske film er enten “fremragende” eller “virkelig god”, og aviser og anmeldere sætter også flotte ord på “En Kongelig Affære”.

For eksempel skriver BBC, at filmen er “et festmåltid for både øjet og sindet”, og at “den rammer plet hver eneste gang.”

The Telegraph skriver, at Nikolaj Arcel har begået en film, der er et “sensationelt dansk periodedrama, klarsynet, moralsk nuanceret og smukt lavet”, mens The Times skriver, at “Danmarks niveau inden for kvalitetsdramaer fortsætter med at forbløffe.”

Hos Glasgow Evening Times mener anmelderen, at filmen er “en af årets største og mest bevægende film,” og The Daily Mail sammenligner “En Kongelig Affære” med film som “A Man For All Seasons” og “Doctor Zhivago”.
“En Kongelig Affære” har da også taget Danmark med storm, og mere end 500.000 så filmen i biografen i løbet af de første to måneder efter premieren.

/ritzau/

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu