Historisk sejr over russerne

13. april 2013 19:42 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Historisk sejr over russerne
Billede mangler

En af de bedste danske landskampe nogensinde uden for VM-regi. Måske den bedste.

Havde Rusland troet, af Danmarks-besøget blev en let test inden VM, blev de overrasket. For ikke at sige chokeret.

For første gang vandt Danmark en officiel landskamp over det russiske A-landshold på Morten Madsens 3-2 mål 43 sekunder inde i overtiden.

– Nu må vi ikke glemme, at det var en forberedelseskamp, ikke en VM-kamp. Men vi spillede igen en god kamp og viser, at vi er på den rigtige vej, siger matchvinderen.

Landsholdet spillede med stor speed, aggressivitet og selvtillid og demonstrerede, at det kan være med mod de store.

Landstræner Per Bäckman var inden kampen en anelse urolig for, om spillerne kunne holde niveauet fra fredagens kamp i Aalborg.

– Jeg er meget imponeret over, at vi orkede at stå imod i to kampe mod de hurtige og tunge russiske spillere. Vi spillede en kanongod første periode, en knap så god anden og igen en god tredje periode, siger han.

– Vi havde en utrolig godt forsvarsspil, spillede med fire femmere og med tålmodighed og disciplin. Der var meget at glæde sig over.

Per Bäckman fremhævede kæden med Morten Madsen, Julian Jakobsen og Frederik Storm, men også den slidstærke fjerdekæde leverede varen.

– Jeg vil ikke sige, at jeg har for mange VM-spillere, men det er vigtigt, at der er konkurrence om pladserne.

Den 20-årige Esbjerg-back Emil Kristensen imponerede igen og blev kåret som bedste danske spiller.

En hurtig og moderne spillende back med et godt skøjteløb og et stort overblik og pludselig et brandvarmt emne til VM-holdet.

Russerne chokstartede og sluttede en lynende 1-2-3-kombination med Yegor Averins 1-0 scoring efter 55 sekunder, men danskerne svarede hurtigt igen.

Malmø-forwarden Frederik Storm snurrede smart rundt om sig selv og satte pucken op i krydset. Og i slutningen af første periode måtte Frederik Andersen-kopien i det russiske bur, den to meter høje og 109 kilo runge Vasily Koshechkin, se Oskarshamns Morten Poulsen score med baghånden.

En af russerne med fortid i NHL, Evgeny Dadonov (55 kampe for Florida Panthers i årene 2010-12), kørte rundt om målet og scorede anden periodes eneste mål til 2-2.

1.937 tilskuere gav landsholdet stående ovationer. Og stor jubel var der også, da det blev meddelt i højttalerne, at det danske U18-landshold havde slået Norge 6-3 i den afgørende VM-kamp i Asiago i Italien og var avanceret til VMs bedste gruppe. Hvilken jubeldag for dansk ishockey.

Per Bäckman mangler nu kun tre testkampe, de to i Frankrig på fredag og lørdag, og den sidste forberedelseskamp 30. april i Rødovre mod Østrig.

Forwarden Jesper Jensen stod over i går med feber i kroppen og blev sendt hjem til Karlskrona for ikke at smitte holdkammeraterne, men er klar til kampene i Frankrig.

En usædvanlig happening fandt sted i pausen mellem første og anden periode, da en trofast hockeyfan, Torben Kjærgaard, faldt på knæ på isen og friede til sin kæreste, Lene Nielsen.

Hun var lokket med på isen i den tro, at de havde vundet en præmie på programmet. Men blev hun overrasket, faldt hendes »ja« prompte, og de fejrede forlovelsen til tonerne af brudevalsen og publikums klapsalver.

Landskamp

Danmark-Rusland 3-2 (2-1, 0-1, 0-0, 1-0)

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu