ANNONCE

Historisk skattesmæk på vej til Facebook-Mark

9. februar 2012 16:32 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Historisk skattesmæk på vej til Facebook-Mark
Billede mangler

Facebook-stifteren Mark Zuckerberg kan se frem til en regning fra det amerikanske skattevæsen på op mod 11,3 milliarder kroner, når Facebook bliver børsnoteret senere i år.
Mark Zuckerberg planlægger nemlig at indløse aktier for fem milliarder dollars, og for det synes det amerikanske skattevæsen, at han skal betale indkomstskat på to milliarder dollars, skriver New York Times.
Avisen vurderer, at skatteregningen meget vel kan være den største for en enkeltperson i USA’s historie.Facebook-Mark i fin klub: Se verdens rigeste
Hvis børsnoteringen af Facebook forløber, som aktieanalytikerne forudser, bliver selskabet 100 milliarder dollars værd. Siden Mark Zuckerberg ejer 28 pct. af aktierne til en formodet værdi af 28 milliarder dollars, indløser han således nu kun en femtedel af sine aktier.
Flere andre amerikanske forretningsmænd f.eks. Steve Jobs fra Apple og Larry Ellison fra Oracle har undgået at havne i samme situation som Zuckerberg. I stedet for at indløse deres aktier, har de taget lån i aktierne og dermed undgået at betale en eneste krone i skat af deres enorme rigdomme.
Dette kan lade sig gøre, fordi amerikanere ikke bliver beskattet af deres værdier, før værdierne indløses til kontanter.
Kilde: New York Times

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu