Historisk underskud til DONG

27. februar 2013 08:17 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Historisk underskud til DONG
Billede mangler

2012 blev på alle måder et år, der skriver sig ind i DONG Energys historie som særlig slemt. Udover den dramatiske fyring af topchef Anders Eldrup endte året også med et underskud på fire milliarder kroner.

 

Statens energiselskab har ellers tidligere leveret overskud år efter år, selv i recessionsåret 2009, og i 2011 blev det til sammenligning til et overskud på 2,9 milliarder kroner.

Selskabets store krise betyder også, at der er præsenteret ny strategi, som skal fokusere på kerneforretningen – i form af havvindmøller og indvinding af olie og gas – og få genoprettet indtjeningen.

Som et led i strategien skal der desuden tilføres yderligere egenkapital på minimum 6-8 milliarder kroner. Det kan blive pensionsselskaber, der kommer med de penge.

Ses der på det vigtige driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) så styrtdykkede det i 2012 til 8,6 milliarder kroner fra 13,8 milliarder kroner i 2011.

For 2013 venter DONG Energy et driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 11,5-12,5 milliarder kroner.

DONG har også fastsat et længe ventet mål for afkastet af den investerede kapital, som senest i 2016 skal nå 10 procent. Netop det svage afkast af DONGs investeringer var et af kritikpunkterne i Rigsrevisionens store DONG-undersøgelse.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu