ANNONCE

Historisk valgsejr i USA

22. januar 2012 10:40 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Historisk valgsejr i USA
Billede mangler

Fra nærmest allerede at være kåret som republikanernes præsidentkandidat, kan den multirige mormon, Mitt Romney, pludselig se sin samlede sejr i spil.
Midterkandidaten Romney måtte nemlig se sig slået af den superkonservative Newt Gingrich i South Carolina, og samtidig led Romney endnu et nederlag. En omtælling i Iowa fratog ham også denne sejr. Her fik Rick Santorum i stedet sejren tilkendt.
Der er aldrig tidligere sket, at tre forskellige kandidater har vundet hver sin stat i de tre første primærvalg.
Gingrich’ sejr i South Carolina var knusende set i det lys, at Romney faktisk førte i meningsmålingerne helt frem til for et par dage siden. Newt Gingrich, der er Mitt Romneys argeste kritiker, snuppede 40 pct. af stemmerne, Romney hentede 28 pct., Rick Santorum snppede 17 pct., og Ron Paul blev sidst med 13 pct. af stemmerne.
Nu er løbet i kampen om at få kampen mod Barack Obama atter helt åben, og dermed kan Newt Gingrich tage fat på sin næste udfordring. Penge.
Mitt Romney er multimillionær og har en velsmurt fundraing-motor. Det har Gingrich ikke, og eftersom kampen om præsidentsædet i USA i høj grad er styret af dollars, var sejrherren i South Carolina hurtigt ude med en appellerende bøn: Giv mig penge.
“Hvis I kender nogen i Florida, så kontakt dem i morgen,” sagde han fluks efter sejren var i hus. Florida er nemlig næste stop på republikanernes primærvalgturné, og her skal der virkelig hostes op med penge, hvis man vil gøre sig bemærket i hele staten. For tv-reklamer koster langt mere end i de stater, hvor kampen allerede har udspillet sig.
CNN har fortalt, at Romney og hans sjak allerede har spenderet, hvad der svarer til 25 millioner kroner på reklamer for ham og antireklamer rettet mod konkurrenterne.
Resultatet i South Carolina er særdeles godt nyt for Barack Obama. For han vil have klart vanskeligst ved at slå den midtersøgende Romney, mens den noget mere højreorienterede Gingrich ikke i samme grad vil tiltrække tvivlerne.
Ifølge USA-ekspert Mads Fuglede var det alt andet end ventet, at Gingrich slot Romney i South Carolina.
“Det var virkelig en overraskelse, men i forhold til det kommende valg i Florida er Mitt Romney fortsat helt klart favorit. For hverken Gingrich eller Santorum har det maskineri, der skal til for at føre en massiv valgkamp der,” siger Mads Fuglede til Newspaq.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu