Historiske bygninger smadret af jordskælv

20. maj 2012 15:48 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Historiske bygninger smadret af jordskælv
Billede mangler

Kollapsede klokketårne, sammenstyrtede fabrikker, murbrokker på gaderne og oldgamle bygningsværker, der slår revner og sprækker.
Italien er søndag morgen vågnet op til omfattende ødelæggelser efter nattens jordskælv, som rystede den tætbefolkede region tæt på byen Bologna, der ligger i den nordøstlige del af støvlelandet.
Seks personer er bekræftet dræbt, og flere end 50 er kvæstede. Dødstallet frygtes at stige, fordi mange mennesker er blevet spærret inde i væltede bygninger.
Ifølge øjenvidner flygtede panikslagne folk ud på gaderne for at undgå at blive fanget inde i husene, der styrtede sammen om ørerne på dem ved fire-tiden søndag morgen.
Mange af regionens historiske og skrøbelige bygninger har lidt stor skade efter jordrystelserne, som målte 6,0 på richterskalaen.
Italiens kulturministerium konstaterer i en foreløbig erklæring, at “skaderne på kulturarven er betydelige”.
Fire af de omkomne var arbejdere på nattevagt, som var på job i en fabrik, der styrtede sammen. En 37-årig tysker døde tæt på Bologna, og en ældre dame meldes omkommet på grund af chok.
Jordskælvet blev udløst forholdsvist tæt på jordoverfladen og varede cirka 20 sekunder. Epicentret lå cirka 35 kilometer nordvest for Bologna og blev fulgt af flere mindre efterskælv.
Tidligere lørdag aftenen ramte et mindre jordskælv området omkring Milano ligeledes i det nordlige Italien.
Det er ikke længe siden, at Italien senest blev ramt af et voldsomt jordskælv. I 2009 blev næsten 300 mennesker dræbt, da et skælv på 6,3 i styrke ramte i byen L’Aquila i den centrale del af landet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu