Hizbollah-leder med i Assanges talkshow

17. april 2012 22:52 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Hizbollah-leder med i Assanges talkshow
Billede mangler

Den kontroversielle grundlægger af den afslørende WikiLeaks-tjeneste, Julian Assange har interviewet lederen af den palæstinensiske Hizbollah-gruppe, Hassan Nasrallah, der af både USA og Israel betragtes som en terrorist.
Det er Assanges debut på sit talkshow “Verden i Morgen”, der sendes på den statsfinansierede russiske kabelkanal, RT.
Assange, der fortsat er i husarrest, talte fra sin lejlighed i London gennem en netvideoforbindelse med Nasrallah på dennes kontor i Libanon.
Julian Assange er helt på det rene med, at han må regne med kritik for at udsende sit tv-show på en engelsksproget kanal, som er betalt af styret i Kreml, og som uden omsvøb støtter Ruslands syn på globale affærer.
Assange siger i en kommentar, udsendt af RT, at han venter at blive kaldt en fjendtlig forræder, fordi han går i seng med Kreml og interviewer frygteligt yderliggående fra hele verden.
-Men jeg tror, at det er et ganske hyppigt set angreb på en person, siger han i kommentaren, der er offentliggjort på RT’s hjemmeside. Han uddyber:
– Hvis de virkelig satte sig ind i, hvordan showet er lavet, så ville de finde ud af, at vi laver det. Vi har den fuldstændige ret til at redigere. Vi tror på, at alle medieorganisationer har en vinkel, alle medieorganisationer har en sag.
Det ugentlige show i 12 afsnit produceres af Quick Roll Productions, som Assange etablerede efter at være blevet berømt for at have lækket hemmelige amerikanske diplomattelegrammer.
Julian Assange har været i husarrest i næsten 500 dage. Han venter på en afgørelse fra Højesteret i London om, hvorvidt han kan udleveret til afhøring i Sverige, hvor han er anmeldt for voldtægt og seksuelle overgreb.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu