ANNONCE

Hjalp Nixon – nu er hun død

2. oktober 2020 22:11 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Lillian Brown er død. Hun blev 106 år gammel.

Hjalp Nixon - nu er hun død
Lillian Brown har lagt make-up på ni amerikanske præsidenter blandt andet Richard Nixon. Nu er hun død. Foto: REUTERS/Jean-Claude Delmas/files

Den amerikanske Lillian Brown er død. Hun blev 106 år gammel.

Hun er formentlig bedst kendt for sine evner til at få præsidenterne til at se så godt ud som overhovedet muligt, når de skulle på tv.

Det skriver New York Post.

Tilfældige hændelser

Ni amerikanske præsidenter har Lillian Brown haft fingrene i, men det var lidt af et tilfælde, at hun endte med at stå for gæsters make-up, inden de skulle på skærmen.

Hun blev født i 1914 og levede under trange kår i Ohio. Hun startede sin karriere som skolelærer ligesom sin mor, men skiftede retning og arbejdede i forretning.

En dag på vej til arbejde mødte hun sin mand, der var pilot i den amerikanske hær, og efter flere år hvor parret boede på militærbaser, slog de sig ned i Washington D.C.

Hun endte i tv-branchen, da hun i kirken fremlagde sin idé om en serie om præsidenter for Dwight Eisenhower. Det ledte til, at hun blev vært for en række lokale tv-indslag.

Det var gæsterne i disse indslag, som hun selv lagde make-up på og klargjorde til skærmen, der var med til at sikre hende resten af sin karriere.

En producer var nemlig så imponeret over hendes arbejde med gæsterne, at han hyrede hende til sit program.

Dækkede Nixons tårer

I knap 40 år arbejdede Lillian Brown for selskabet CBS, og hun har lagt make-up på store personligheder som Walter Cronkite, Eleanor Roosevelt, Martin Luther King Junior og ni amerikanske præsidenter.

Hun var blandt andet kvinden, der til sidst fik muntret præsident Richard Nixon op, så hun kunne dække hans tårefyldte ansigt, så det ikke kunne ses på skærmen, da han måtte gå af på grund af Watergate-sagen.

Men faktisk har hun indrømmet, at hun ikke aner noget om make-up.

– Jeg vidste intet om make-up, men jeg kunne se på en monitor og se på personen, og så vidste jeg, hvad jeg skulle gøre, har hun fortalt.

Hun har vundet et hav af Emmy-statuetter for sit arbejde, rådgivet politiske kandidater på Yale University, der var så populære, at de havde en venteliste, da hun ville pensioneres fra det. Men hun blev overtalt til at blive.

Hun efterlader sig to døtre, tre børnebørn og to oldebørn.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu