ANNONCE

Hjemmehjælper efterlod nøgle: -Reglerne er klare

9. april 2021 17:07 | Af: Maiken Krongaard, mk@newsbreak.dk og Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Natten til fredag stak en biltyv af med en af hjemmeplejens biler i Haderslev Kommune. Hjemmehjælperen havde i alt hast glemt bilnøglen

Hjemmehjælper efterlod nøgle: -Reglerne er klare
Hjemmehjælperen havde modtaget et nødkald, så i al sin hast glemmer hun bilnøglen. Foto: Søren Skarby/Ritzau Scanpix

Omkring klokken 2.40 natten til fredag fik en hjemmehjælper i Haderslev Kommune stjålet sin kommunale lånebil. Det skete på Hjortebrovej omkring klokken 2:40.

– Medarbejderen er selvfølgelig ked af det, der er sket. Men det var en forglemmelse. En menneskelig fejl, fortæller Linda Thisgaard, som er leder af hjemmeplejen i kommunen, til Newsbreak.dk.

– Hun havde modtaget et nødkald og fokuserede på den borger, hun skulle ud til, og den opgave, der ventede. Det skulle gå hurtigt, og derfor kom hun til at glemme nøglen. Det er, hvad der kan ske, fortsætter hun.

Stadig efterlyst

Tyveriet blev meldt til Syd- og Sønderjyllands Politi, der siden efterlyste bilen. Fredag aften oplyser politiet på Twitter, at bilen er fundet igen.

Linda Thisgaard er forbløffet og forarget over, at den kommunale bil er blevet stjålet til at starte med.

– Men mon ikke, at den bliver fundet og kommer tilbage i vores varetægt. Jeg kan i hvert fald ikke se, hvem der har interesse i at blive ved med at køre rundt i Haderslev Kommunes bil, der har et stort logo, nu hvor det er meldt til politiet, og den er efterlyst, påpeger hun.

Får ingen konsekvenser

Forglemmelsen får ikke nogen konsekvenser for medarbejderen, fortæller lederen af hjemmeplejen i Haderslev Kommune. Og hun mener ikke, at det ligefrem er nødvendigt at indskærpe reglerne over for de ansatte.

– Reglerne er klare, og alle medarbejderne ved godt, at man skal huske nøglen. Men det vil vi nu minde dem om, understreger Linda Thisgaard.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu