Hjemmehjælper kalder handling for -Det dummeste, jeg har gjort

5. juli 2018 21:57 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

- Det er det dummeste, jeg nogensinde har gjort, sagde hjemmehjælper, da hun blev afsløret.

Hjemmehjælper kalder handling for -Det dummeste, jeg har gjort
Den ældre kvinde fik sovemedicin istedet for den medicin, hun skulle have. Arkivfoto.

I flere tilfælde har en 45-årig hjemmehjælper fra Vestsjælland stjålet og røvet fra ældre mennesker, som hun ellers fik penge for at passe på.

Det fremgår af et anklageskrift fra Midt- og Vestsjællands Politi, som Ritzau har fået aktindsigt i.

Sagens groveste forhold gik ud over en 86-årig kvinde fra Tølløse.

Ifølge anklagen blev hun bedøvet med sovemedicin, så hjemmehjælperen i ro og mag kunne stjæle offerets værdier.

Piller blev ombyttet

Forbrydelsen fandt sted 18. februar 2018, efter at hjemmehjælperen i dagene forinden havde foretaget ombytning af den 86-åriges piller. På den baggrund indtog hun om morgenen to sovepiller og faldt i dyb søvn.

Udbyttet i den forbindelse var 100 kroner, hævdes det.

Ombytningen af pillerne betegner anklagemyndigheden desuden som vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter. Hjemmehjælperen tiltales også for at have forladt offeret i hjælpeløs tilstand.

Nogle dage senere forsøgte den 45-årige angiveligt at gentage forbrydelsen, men her klappede fælden.

Familien undrede sig

Efter det første røveri havde offerets børn nemlig undret sig over, at deres mor havde sovet meget tungt. Derfor satte de overvågningsudstyr op, og på den baggrund blev hjemmehjælperen afsløret og anholdt.

– Det er det dummeste, jeg nogensinde har gjort, og jeg fortryder det masser af gange. Jeg ville hende ikke noget ondt, sagde hjemmehjælperen ifølge Sjællandske i det efterfølgende grundlovsforhør.

Tilsyneladende var det dog ikke første gang, at den nu tiltalte stjal fra ældre. Ved en anden lejlighed skal hun således have stjålet 200 kroner fra den 86-årige kvindes pung.

Næsten et år forinden – i marts 2017 – var offeret en 72-årig pensionist i Tølløse. Her hævdes det, at kvinden slap afsted med 3000 kroner.

Flere henvendelser

Da sagen i første omgang blev omtalt i medierne, medførte det yderligere cirka ti henvendelser fra borgere, som mente, at kvinden også havde været på spil hos dem. Men disse sager er altså ikke blevet til noget.

Straffesagen mod den 45-årige behandles ved Retten i Holbæk 16. august.

Offentligheden fik besked om sagen fra politiet i februar, da Midt- og Vestsjællands politi på Twitter kort gjorde det klart, at hjemmehjælperen var fængslet i sagen. Her var der dog ikke plads til den harme, man kunne mærke, da politiet udtalte sig om sagen til Ekstra Bladet i skikkelse af kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard. Han fortæller, at der er tale om en meget grov sag.

– Offeret er en 85-årig, svagelig kvinde, der har brug for hjælp i hendes private hjem, så det er klart, at den kvindelige hjemmehjælper har udnyttet sin autoritet og offerets tillid og på den måde har franarret kvinden sine værdier, så det er en grov sag, sagde han til Eb.dk.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu