ANNONCE

Hjulmand har en plan

7. oktober 2020 08:44 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Kasper Hjulmand vil undgå overbelastningsskader og sprede spilletiden ud i de kommende tre landskampe.

Hjulmand har en plan
Solen skinnede, da fodboldlandsholdet tirsdag indledte træningen på Herning Fremads hybridbane. Siden begyndte det at regne. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Det danske fodboldlandshold spiller tre kampe på en uge, og det for landsholdet uvant tætte kampprogram kommer til at spille ind på Kasper Hjulmands dispositioner til kampene.

Onsdagens testkamp mellem Danmark og Færøerne begynder klokken 18. Det er første gang i 20 år, de to nationer mødes. Senest var i Morten Olsens debutkamp som landstræner. Se flere fakta i bunden af artiklen.

For at reducere risikoen for overbelastningsskader vil landstræneren skåne markspillerne for at skulle spille tre gange 90 minutter i kampene mod Færøerne, Island og England.

Onsdagens testkamp mod Færøerne er mindre vigtig end de kommende to Nations League-kampe mod Island og England, og derfor vil man komme til at se en ny sammensætning af spillere i Hjulmands startopstilling.

– Man kommer til at kunne se på vores hold mod Færøerne, at vi har mange kampe på kort tid. Der er ingen tvivl om, at hvis man kigger rundt omkring i Europa på, hvor mange der er udtaget til landsholdene i forskellige lande, 26-33 spillere (normalt udtages 23, red.), så er det, fordi vi er på et tidspunkt, hvor vi skal tænke os godt om.

– Mange af spillerne kan nok godt klare sig lige nu og her de næste otte-ni dage, men den akkumulerede belastning kan betyde noget, når man sammenholder med, at spillerne ikke har haft en normal sæsonoptakt.

– Så derfor er det klart, at vi kommer til at bruge en hel del spillere mod Færøerne, og vi kommer til at bruge vores seks udskiftninger, siger Kasper Hjulmand.

Fysisk belastning

Coronapandemien har haft stor indflydelse på, hvordan spillere i hele Europa er på forskellige stadier rent fysisk. Nogle indledte forberedelserne til den nye sæson, før andre sluttede den gamle.

Det kan være en del af forklaringen på, at man i de seneste uger har oplevet usædvanligt store liganederlag til eksempelvis Bayern München, Manchester City og Manchester United.

– Den fysiske og mentale belastning kan mærkes, når man er vant til at have seks uger til at bygge op, før man starter med en turnering. Man er vant til en anden rytme med nogle ligakampe, så en landskampsperiode og så starten på de europæiske turneringer.

– Hele den rytme og måde at bygge sæsonen og spillerne op på findes ikke i denne sæson, og derfor har det været anderledes.

– Jeg tror, at det er derfor, at vi ser nogle sjove ting i øjeblikket. Spørgsmålet er, om det stopper. Det tror jeg ikke. Det er svært for klubberne at få den rytme, som man normalt arbejder efter.

– Vi arbejder normalt meget struktureret i fodbold. Vi måler alt og forudser alt, og det er lidt sværere nu, siger Hjulmand.

Fakta

Danmark-Færøerne

Danmarks herrelandshold i fodbold har ikke mødt Færøerne siden Morten Olsens debutkamp som dansk landstræner i august 2000. Bliv klogere på Færøernes fodboldlandshold her:

* Færøernes Fodboldforbund blev grundlagt i 1979.

* I 1988 blev forbundet optaget af Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), og i 1990 blev forbundet optaget af Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

* Færøerne spiller sine hjemmekampe på Tórsvøllur, der har plads til 5000 tilskuere til internationale kampe.

* Færøerne har aldrig kvalificeret sig til en EM- eller VM-slutrunde.

* Svenskeren Håkan Ericson er landstræner for Færøerne. Han overtog jobbet fra danske Lars Olsen sidste år.

* AC Horsens-midtbanespilleren Hallur Hansson er Færøernes anfører.

* Færøerne ligger nummer 107 på Fifas verdensrangliste.

Tidligere officielle A-landskampe mellem Danmark og Færøerne:

* 1990: Danmark – Færøerne 4-1 (EM-kvalifikationskamp).

* 1991: Færøerne – Danmark 0-4 (neutral bane, EM-kvalifikationskamp).

* 2000: Færøerne – Danmark 0-2 (testkamp).

Kilder: Færøernes Fodboldforbund og DBU’s landsholdsdatabase.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu