Hjulmand stopper øjeblikkelig

25. marts 2019 12:57 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Flemming Pedersen overtager cheftrænerposten med det samme, efter at Kasper Hjulmand er stoppet.

Hjulmand stopper øjeblikkelig
Kasper Hjulmand er færdig som cheftræner i FC Nordsjælland. Han førte nordsjællænderne til bronze i sidste sæson. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Kasper Hjulmands farvel til FC Nordsjælland kommer en smule tidligere, end det hidtil har været udmeldt. Superligaklubben meddeler på sin hjemmeside, at cheftræneren stopper med øjeblikkelig virkning.

I stedet bliver det Flemming Pedersen, som skal føre nordsjællænderne gennem resten af sæsonen. Pedersen, som indtil mandag var ansat som teknisk direktør, skulle efter planen have overtaget til sommer.

FC Nordsjælland har ikke tabt en fodboldkamp af betydning, siden 2018 blev til 2019. De gode præstationer sørgede for, at FCN kvalificerede sig til mesterskabsslutspillet, der begynder i den kommende weekend. Timingen for trænerskiftet er derfor rigtig netop nu, mener sportschef Carsten V. Jensen.

– Kasper sender nu stafetten videre til Flemming på bedste vis via fantastisk trænerarbejde. Nu kan vi angribe et slutspil, hvor vi har alt at vinde, og ambitionen må være at gøre det bedre end i sidste sæsons slutspil, hvor vi fik to sejre og tre uafgjorte i ti kampe. Lige nu er derfor et godt udgangspunkt for at starte på det nye kapitel. Det synes både vi, Kasper og Flemming, siger han til FCN’s hjemmeside.

Helt fortid i superligaklubben er Hjulmand dog tilsyneladende ikke. FCN skriver, at Hjulmand vil stå til rådighed “på konsulentbasis” i resten af sæsonen. Desuden skal han nu besøge akademiet Right to Dream i Ghana, hvor han skal lave en rapport om den videre udvikling af akademiet og FCN.

Hjulmand kan se tilbage på endnu en imponerende periode i det nordsjællandske. Han vendte hjem til FCN i 2016 efter et kort ophold i bundesligaklubben Mainz 05. I sidste sæson førte han et purungt FCN-hold til bronze.

Klubbens storhedstid stod han også bag, før han drog sydpå. I 2012 vandt Nordsjælland guld med Hjulmand ved roret, og året efter blev det til sølv.

Fakta

Blå bog: Kasper Hjulmand

Fodboldtræneren Kasper Hjulmand har stået i spidsen for FC Nordsjælland for sidste gang som cheftræner i denne omgang.

FCN havde meldt ud, at Flemming Pedersen skulle overtage holdet efter sæsonen. Efter mandagens udmelding bliver Pedersen dog ny cheftræner med det samme.

Bliv klogere på Kasper Hjulmand her:

* Navn: Kasper Hjulmand.

* Født: 9. april 1972 (46 år) i Aalborg.

* Aktiv karriere: Randers FC, Herlev og B93. Stoppede som 26-årig efter flere knæoperationer.

Trænerkarriere:

* 1999-2003: Lyngby (U18).

* 2003-2006: Lyngby (assistent og andetholdstræner).

* 2006-2008: Lyngby (cheftræner).

* 2008-2011: FC Nordsjælland (assistent).

* 2011-2014: FC Nordsjælland (cheftræner).

* 2014-2015: Mainz 05 (cheftræner).

* 2016-2019: FC Nordsjælland (cheftræner).

Titler og meritter:

* U18-DM 2002.

* Oprykning til Superligaen (2007).

* Pokalvinder (2010 og 2011 som assistent under Morten Wieghorst).

* DM-guld (2012).

* DM-sølv (2013).

* DM-bronze (2018).

Kilder: Transfermarkt, FC Nordsjælland og Ritzau.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu