ANNONCE

HK åben for venstres forslag om at skære i kontanthjælp

17. februar 2012 09:22 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
HK åben for venstres forslag om at skære i kontanthjælp
Billede mangler

Et af landets største fagforbund, HK, siger god for at beskære kontanthjælpen for unge mellem 25 og 30 år.
 
Men det er på betingelse af, at fagbevægelsen får opfyldt en række ønsker om jobskabelse og efteruddannelse, skriver Berlingske.
 
“Hvis det kan bringe flere unge i arbejde, at man beskærer kontanthjælpssatsen, så siger vi ja til det. Som udgangspunkt kan jeg godt tvivle på, at det reelt vil skabe flere arbejdspladser, men hvis jeg får fire andre ønsker opfyldt, så vil jeg være åben over for det,” siger HK-formand Kim Simonsen til avisen.
 
Han nævner de tre ønsker, fagbevægelsen som minimum skal have opfyldt til gengæld.
“For at gå med til det her skal vi have nogle flere arbejdspladser, flere uddannelsesmuligheder og bedre aktiveringssystem,” siger han til Berlingske.
 
I regeringen er beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) ved at forberede regeringens udspil til en kontanthjælpsreform. Hun ønsker ikke at forhold sig til, om hun synes, kontanthjælpssatsen skal beskæres for unge under 30 år.
 
SF afviser umiddelbart heller ikke Venstres nye forslag. Og det får FOA-formand Dennis Kristensen til at frygte, at regeringen har planer om et lignende forslag i forbindelse med de kommende trepartsforhandlinger.
“Jeg er lidt skuffet over, at Socialdemokraterne og SF ikke med det samme tager afstand fra forslaget. Det overrasker mig, og jeg synes, det er lidt ubehageligt. Når man er over 25 år, er man voksen, så det er helt forkert at tænke dem ind i forhold til en særlig ungeindsats,” siger han til Berlingske.
 
3F-formand Poul Erik Christensen advarer regeringen om, at gå i Venstres fodspor.
“Jeg har ikke nogen forventning om, at Socialdemokraterne gør det forslag til deres eget. Jeg ved ikke, hvorfor Mette Frederiksen ikke afviser det, men jeg ved, hvad jeg selv mener om det: Det er fuldstændig tåbeligt, og forstår ikke, at Venstre kan tro, at en yderligere fattiggørelse kan hjælpe til, at folk kommer i beskæftigelse,” siger han til avisen.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu