ANNONCE

HK åbner folden for nye medlemsgrupper

13. februar 2012 16:00 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
HK åbner folden for nye medlemsgrupper
Billede mangler

145.000 kontoruddannede medlemmer af HK/Privat får nu selskab af både professionsbachelorer og diplomuddannede.
Det lykkedes nemlig for fagforeningen at få en væsentlig udvidelse af overenskomstens dækningsområde med i CO-industris og Dansk Industris forlig, så overenskomsten nu dækker helt op til kandidatniveau.
Og det er et plaster på såret i forhold til, at det endnu engang ikke lykkedes for HK/Privat at komme af med 50 procents-reglen, siger lektor Søren Kaj Andersen, arbejdsmarkedsforsker på Københavns Universitet.
“Det mest interessante for HK/Privat er, at de har fået udvidet overenskomsten, så de kan få dem, der har lidt mere uddannelse end det traditionelle kontorpersonale med ind og organisere dem. Det er for eksempel it-uddannede. Og det er noget, der er fremtidsmusik i for en organisation, som ellers dækker en gruppe, der bliver færre og færre af på arbejdsmarkedet,” siger han.
Formand for HK/Privat, Simon Tøgern, kalder det for en historisk indrømmelse.
“Udvidelsen af vores overenskomsters dækningsområde betragter jeg som et meget stort fremskridt, fordi vores uddannelsesniveau stiger, og vi hermed fastslår, at HK’erne er med i den udvikling. Men DI (Dansk Industri, red.) viser også, at de er i bevægelse på 50 procents-reglen,” siger han.
I den nærmeste tid har HK/Privat har en række øvrige overenskomster, som er til forhandling. Forliget med DI ventes at indgå i et samlet mæglingsforslag, som skal til urafstemning blandt medlemmerne, når alle forhandlinger er på plads.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu