HK bekymret for offentlige nedskæringer

26. februar 2013 11:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
HK bekymret for offentlige nedskæringer
Billede mangler

Regeringens konkurrenceevnepakke, der tirsdag blev fremlagt i Statsministeriet, får en blandet modtagelse hos HK.

 

»Det er svært at være imod jobskabelse. Samtidig bliver der givet én milliard kroner ekstra til efter- og videreuddannelse. Det er absolut glædeligt,« siger HK-formand, Kim Simonsen, i en pressemeddelelse.

Han er dog kritisk i forhold til, at regeringen vil sænke den offentlige vækst fra de planlagte 0,8 procent til 0,4 procent.

»Jeg håber ikke, det medfører fortsatte vilkårlige fyringer i den offentlige sektor, for det er skadeligt for det forbrug, der er forudsætning for vækst, når alt kommer til alt. Samtidig er jeg bekymret for, om vi med så lav offentlig vækst kan levere det serviceniveau, der skal til, for at vi kan opretholde vores velfærd,« siger han.

HK-formanden havde gerne set, at regeringen havde taget initiativer til at begrænse den blomstrende grænsehandel.

»Grænsehandelen er og bliver en udfordring for detailhandelen og betyder, at vi mister arbejdspladser til udlandet,« siger han.

Kim Simonsen anerkender, at regeringen med sænkelsen af selskabsskatten fra 25 til 22 procent vil gøre livet nemmere for erhvervslivet.

»Regeringen har strakt sig for at skabe gunstige rammer for privat vækst. Nu håber jeg så, at arbejdsgiverne lever op til deres ansvar og ikke stikker skattelettelserne i lommen,« siger Kim Simonsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu