HK-kritik: Børsting sælger ikke billetter

24. januar 2013 08:43 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
HK-kritik: Børsting sælger ikke billetter
Billede mangler

LO mangler gennemslagskraft under Harald Børsting, mener regionalformand Martin Rasmussen fra HK. Der er brug for en ny frontfigur, mener han.

 

I en kronik i Fyens Stiftstidende efterlyser han et nyt og moderne LO, og det kan Børsting ikke stå i spidsen for, mener han.

– LO skal være en vigtig medspiller i samfundet, men det er tydeligt, at vi mister indflydelse på Christiansborg. Der er lagt en helt forkert strategi, og den må Harald tage ansvar for, siger Martin Rasmussen til Berlingske Nyhedsbureau.

Han peger på de strandede trepartsforhandlinger som et af de mest oplagte eksempler på, at LO og fagbevægelsen ikke bidrager til at løse samfundets udfordringer.

– Vi var heller med i akutpakken, men hvis LO havde været en seriøs medspiller for regeringen, ville statsministeren have inviteret Harald Børsting til at komme med forslag til initiativer, påpeger Martin Rasmussen, der også giver Børsting en stor del af skylden for det støt faldende medlemstal.

Under hans formandskab har LO ifølge den seneste opgørelse fra udgangen af 2011 mistet 130.000 medlemmer, og selv om HK-formanden erkender, at det er en udvikling, der startede, før Harald Børsting kom til, konstaterer han, at Børsting ikke har været i stand til at bremse medlemsflugten.

– Harald sælger ikke billetter. Han er fagbevægelsens ansigt udadtil, også over for de unge, og når han toner frem på skærmen, ser de en træt mand, som ikke kan begejstre dem, siger Martin Rasmussen.

Han efterlyser i stedet en energisk formand, der er klar til at skabe løsninger for samfundet.

– Hele LO skal til at omtænke sig. Man bør lægge tre de hovedorganisationer (LO, FTF og AC, red) sammen og lægge en smule afstand til Socialdemokraterne og i stedet arbejde for et bredt politisk samarbejde. Vi skal skabe løsninger i stedet for at råbe op om problemer. Vores medlemmer ønsker, at vi kommer med løsninger, siger Martin Rasmussen.

Hans kronik er den anden Børsting-kritiske kronik fra HK inden for en uge. Fredag kom en række lokale HK-formænd med en lignende kritik i Politiken, men HKs øverste leder, Kim Simonsen, afviser, at forbundet vil vælte LO-formanden.

– Hvis HK skal fjerne Harald Børsting, så skal HK også finde en ny forbundsformand, for den manøvre bliver uden mig, udtaler han i en pressemeddelelse.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til kritikken fra LO.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu