ANNONCE

HK: Problemer på flere ambassader

26. august 2012 18:19 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
HK: Problemer på flere ambassader
Billede mangler

Dårlige arbejdsforhold, ulovlige kontrakter og for lidt løn for lange arbejdsdage.
Det er bare nogle af de problemer, som HK har oplevet på ambassaderne i Danmark. Sådan lyder det fra formanden fra HK Service Hovedstaden, Rene Knudsen, efter anklagerne fra de ansatte på den canadiske ambassade i København.
– Vi har hørt om andre ambassader, hvor arbejdsforholdene er virkelig dårlige. De bilder de ansatte på ambassaderne ind, at de ikke er omfattet af danske regler – selvom vi har domme på, at ansatte på ambassader skal følge lokale regler, fortæller han.
Rene Knudsen mener, at HK måske kun ser toppen af isbjerget, fordi det kun er 10-20 procent af de relevante ambassadeansatte, som er organiserede hos dem.
Han understreger dog, at situationen med Canada overrasker ham, fordi det plejer at være et ordentligt land, som respekterer rettigheder – men at HK tidligere har haft sager mod ambassader, som er mere prominente end den canadiske.
– Vi har faktisk været ude og advare, fordi vi har haft nogle sager. Både fra nogle mere vestligt orienterede ambassader, hvor vi ellers har en forventning om, at der er orden i sagerne, fortæller han og fortsætter:
– Og så er der jo også nogle ambassader, som måske er præget af en tankegang om, at hvis der ikke er ordentlige forhold i hjemlandet, så er der nok heller ikke – desværre – en forventning om, at forholdene er ordentlige på ambassaden.
Den canadiske avis Ottawa Citizen kunne fredag fortælle om et opråb fra de ansatte på ambassaden i København, som har oplevet racisme, udokumenteret arbejdskraft og en enkelt episode med prostituerede i garagen.
Hos HK har de dog ikke hørt om netop den episode, mener Rene Knudsen – men det kræver også, at de ansatte selv henvender sig, før man tager sig af sagen.
Det kan dog være svært, da det for det meste er folk, som ikke har lyst til at gå ud i offentligheden med det, lyder det.
– Vi har ikke kørt retssager på sagerne tidligere, da ambassaderne ikke vil have det ud i offentligheden. De ansatte har fået en erstatning – og så har man aftalt, at der ikke er mere i det, fortæller Rene Knudsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu