ANNONCE

Højeste antal danske smittetilfælde nogensinde

22. oktober 2020 14:05 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

Danmark sætter smitterekord med 760 nye tilfælde.

Højeste antal danske smittetilfælde nogensinde
Der er registreret 760 nye tilfælde af coronavirus.. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)

Der er opdaget 760 nye smittetilfælde, oplyser SSI.

Det er højeste antal registrerede tilfælde på én dag under udbruddet. Antal indlagte stiger med to til 124.

Der er bekræftet fire dødsfald med covid-19 inden for det seneste døgn.

Den hidtidige danske smitterekord lød på 678. Det var 25. september.

Sygehuse ikke presset

Sammenlignet med foråret er situationen en helt anden på landets hospitaler. I starten af april var der i en periode mere end 500 indlagte.

I øjeblikket er kapaciteten slet ikke under pres på landets sygehuse, da der torsdag er 124 indlagte med coronavirus. Det er to flere end onsdag.

De 760 nye smittetilfælde er opdaget ud fra 43.000 prøver. Dermed har 1,76 procent af prøverne været positive, hvilket er den højeste andel siden slutningen af april.

Torsdag morgen lød det fra regeringen, at der kan komme nye restriktioner på forsamlingsforbud og mundbind, hvis ikke smittekurven vender de kommende dage.

– Det er de næste to-tre dage, der bliver afgørende. Jeg kommer ikke til at afvise nogen som helst skærpede restriktioner eller regler. Vi følger det tæt, og myndighederne har skruet op for beredskabet, sagde sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Verden kan blive lukket land

Samtidig har Udenrigsministeriet indkaldt til pressemøde torsdag klokken 16.

Her kan hele verden igen blive lukket for rejsende danskere, har Erik Brøgger, der er direktør for Borgerservice i Udenrigsministeriet, onsdag advaret.

– Vi kan meget snart – måske i morgen, hvor vi opdaterer rejsevejledninger igen – komme i en situation, som vi havde 13. marts, hvor hele verden er orange, sagde Erik Brøgger onsdag.

De danske myndigheder fraråder rejser til et land, hvis der er over 30 nye smittetilfælde om ugen per 100.000 indbyggere.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu