ANNONCE

Højsæson nu: Havesyssel kan føre til naturbrande

1. juni 2020 20:39 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Juni er højsæson for naturbrande. Mange af dem er forårsaget af ukrudtsbrændere.

Solen står højt på himlen, og der er endelig vejr til, at man kan nyde havearbejdet. Men det er netop også det tørre vejr, der hersker nu, som kan give problemer for haveejere.

Hvis man er én af de mange, der bruger en ukrudtsbrænder til at fjerne uønsket vækst i haven med, så skal man være ekstra varsom nu. For juni er hæjsæson for naturbrande, der startes af netop en ukrudtsbrænder.

Det skriver Gjensidige Forsikring i en pressemeddelelse.

I galleriet ovenfor kan du få tips til, hvordan du bruger en ukrudtsbrænder sikkert, så der ikke opstår naturbrand.

Brandvæsnet rykker ofte ud

Gjensidige Forsikring er i besiddelse af de nyeste tal over naturbrande fra Beredskabsstyrelsen. Og tallene viser, at det er omkring juni måned, at højsæsonen for, hvornår beredskabet bliver kaldt ud for at håndtere naturbrande forårsaget af private personer, starter.

Ovenikøbet er dette års pinse, som ligger i starten af juni, så tør, at det også øger risikoen for naturbrande, når man fatter en ukrudtsbrænder. Uheldigvis er det ofte, at det går galt.

– Vi ser desværre for ofte, at haveejere kommer i store problemer, fordi fx afbrænding af ukrudt pludselig udvikler sig til en reel brand, der kræver hjælp fra brandvæsenet for at få slukket, siger skadedirektør i Gjensidige Forsikring, Henrik Sagild.

Haveejere er uopmærksomme

Det er ofte små ting, der kan føre til, hvad der egentlig bare skulle have været havearbejde, i stedet udvikler sig til en alvorlig brand.

Nogle af grundene er blandt andet, at haveejere er uopmærksomme, når de bruger en ukrudtsbrænder, ligesom at det også opleves, at flere ikke har det fornødne kendskab til, hvilke forbehold man bør tage, når man tager en ukrudtsbrænder i brug.

– For det første er det vigtigt at være klar over, at ukrudtet kun skal svitses, det skal ikke brænde, og derudover skal der holdes afstand til bygninger og plankeværk, ligesom man skal overveje, om ikke det kan vente, hvis det har været meget tørt i en længere periode. Og så bør man altid have adgang til vand tæt på hvor man befinder sig, så en eventuel brand kan slukkes, lyder det fra skadesdirektøren.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu