ANNONCE

Højsæson: Sådan forbereder du dig på skybrud

14. juli 2020 10:18 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Om sommeren er der højsæson for skybrud.

Vi er netop trådt ind i måneder, hvor danskerne krydser alt, hvad de har, for at solen kigger frem i flere uger i træk.

Desværre gælder det for sommermånederne i Danmark, at de også byder på mere end solskin. Sommeren er højsæson for skybrud.

Det skriver Biltema i en pressemeddelelse.

For at undgå flest mulige problemer med sådan et vejrfænomen, er der heldigvis mange ting at tage hensyn til. Det kan du læse mere om længere nede i artiklen.

Kraftigere skybrud med tiden

Sommeren er højsæson for skybrud. Særligt rammer det voldsomme vejr i august.

Fra 2011 og frem til 2018 var der gennemsnitlige 6,5 dage med skybrud i august ifølge Danmarks Meteorologiske Institut.

I takt med at temperaturerne stiger, vurderes nedbøren også til at blive kraftigere med tiden.

Heldigvis oplever Biltema, at kunder opsøger dem, før skybruddet rammer, så de slipper for alle de skader, som de store mængder vand kan forårsage.

– Her om sommeren oplever vi, at rigtig mange kunder viser rettidig omhu og gør, hvad de kan for at beskytte boligen, hvis et voldsomt skybrud skulle indtræffe. Og heldigvis er der faktisk en hel del, man som boligejer kan gøre på egen hånd for at dæmme op over for potentielle vandskader, fortæller Per Normann, der er hus- og haveekspert hos Biltema.

Orden tagrenderne

Per Normann kommer da også med sine bud på ting, man kan gøre for at forberede sig bedst muligt på skybrud.

En af dem er at få tjekket sine tagrender igennem.

Det er vigtigt at rense alle tagrender for skidt og snavs, der ophober sig og stopper for, at vandet bliver ledt ned i afløbet.

Vil du undgå, at skidtet hober sig op, kan du overveje at sætte en løvbeskytter på tagrenderne, når du har rengjort dem. Den beskytter mod løv og andet godt, der kan ende i tagrenden.

En anden ting at ordne er at sikre sig, at vandet bliver ledt væk. Vandet skal gerne ledes i en retning, hvor det er hensigtsmæssigt, at der er store mængder vand.

Der er flere muligheder for en løsning. Men har man problemer med at vandet står højt tæt på bygningen, så kan det hjælpe at grave en drænrør ned langs huset.

Tjek kælderen

Det er ofte set, at de husejere, der har en kælder, er særligt udsatte, når skybruddet rammer. Derfor kan det være en god idé at gå kælderen efter, før skybruddet gør sin entre.

Har man ting stående på gulvet, der kan tage skade af vand, anbefales det at købe en reol, så de mere skrøbelige ting får en plads længere oppe.

Tingene kan med fordel placeres i kasser, der kan modstå vand.

Oplever man, at der er problemer med vand i kælderen i forbindelse med et skybrud, kan det være fornuftigt at anskaffe sig en pumpe.

Den gør arbejdet med at få vandmasserne fjernet fra kælderen en del nemmere.

Alternativt kan en vandstøvsuger også bruges til at fjerne vandmængderne.

Når skaden er sket

Hvis uheldet er ude, og dit hjem rammes hårdt af skybrud, er der også en del huskeregler, du skal sørge for at overholde.

Når du bevæger dig ned i vandmasserne, der eksempelvis har oversvømmet din kælder, skal du iføre dig beskyttelse i form af gummistøvler. Det skal du gøre for at undgå at komme i tæt kontakt med spildevandet.

Så snart skaden er sket, kan du med fordel kontakte dit forsikringsselskab og lade dem vide, at du får brug for dem, når uvejret er ovre.

Sørg for at tage fotos af alt, hvad der er gået i stykker som følge af skybruddet. Smid ikke noget ud før en taksator har vurderet det.

Når du har fjernet vandet fra din bolig, skal du sørge for at lufte ordentligt ud. Det kan være en fordel at bruge en affugter.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu