ANNONCE

Højsæsonen for brande er på vej: Sådan sikrer du dit hjem

29. november 2018 06:01 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Om lidt går vi ind i den værste brandmåned på året. Risikoen for brandulykker er næsten 40 procent større i december end normalt, og derfor er det vigtigt at have styr på sikkerheden i hjemmet, inden man tænder op i træet og kalenderlyset.

Julen er de levende lys’ fest – men lysfesten kan hurtigt udvikle sig til et mareridt, hvis man ikke passer på. Hele 549 gange måtte de danske brandmænd rykke ud til en julebrand i et dansk hjem i december 2016. Det er cirka 150 brande mere end i en gennemsnitsmåned, hvilket svarer til en stigning på næsten 40 procent.

Det fremgår af en pressemeddelelse som Beredskabsstyrelsen og Biltema har udsendt.

— Julen er der, vi trækker ind i huset og tænder op i vores adventskranse og juletræer. Men mange er uforsigtige med de levende lys, og det er en af de primære årsager til brande i hjemmet i december. Mange har en høj tryghedsfølelse og lav risikoopfattelse i hjemmet, men levende lys placeret op af tørt gran skaber en stor risiko, siger Mads Dalgaard, der er forebyggelsesekspert i Beredskabsstyrelsen i pressemeddelelsen.

Alarmer kan blive for gamle

En rapport om brandsikkerhed i Danmark i 2017 viser, at blandt dem, som har oplevet brand i egen bolig, skyldes branden oftest brug af levende lys – særligt i dekorationer.

Og desværre har mange ikke styr på sikkerheden, når uheldet er ude. Ifølge rapporten har hver fjerde ikke en røgalarm i hjemmet, og kun omkring hver tredje ved, at den har en udløbsdato.

Særligt sidstnævnte er også noget, forhandlerne af brandudstyr til hjemmet oplever.

— Jeg har ofte oplevet kunder, der køber en brandalarm og så regner med, at den holder resten af den tid, de bor i huset. Men en gennemsnitlig brandalarm holder maksimalt i ti år. Det er virkelig vigtigt, at folk er opmærksomme på det. Har man en for gammel alarm, kan det være lige så farligt som slet ikke at have en, fortæller Jacob Møller fra Biltema, der blandt andet sælger sikkerhedsudstyr til hjemmet.

I galleriet ovenfor kan du se gode råd til, hvordan du sikrer dit hjem bedst muligt.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu