Højskole i udlandet kan give klarhed

30. november 2018 07:32 | Af: Sponsoreret Artikel

Mange unge oplever, at det er svært for dem at afgøre, hvad de vil med deres liv.

Højskole i udlandet kan give klarhed
Foto: Heymate.

Der er et utal af muligheder herhjemme, og det kan være svært at vælge og svært at overskue. Mange vælger derfor at tage en tur på højskole, for at få nogle nye inputs. Højskoleophold er perfekte til at få et lille afbræk, men selve højskolen behøver ikke ligge i Danmark.

Højskole i udlandet

Mange vil måske, når de hører om højskole i udlandet, føle, at det er lidt af en mundfuld. Men sagen er den, at højskole for de fleste altid vil være lidt af en mundfuld. Der er nye mennesker, nye rutiner og nye indtryk at forholde sig til. Det er selvfølgelig netop disse faktorer, der får flere og flere til at vælge et højskoleophold, så de faste rammer brydes, og man kan få lidt nyt perspektiv på sit liv og sin tilværelse.

Forskellen på en traditionel højskole og en højskole i udlandet er ikke så mange, men selve oplevelsen ved at tage på højskole i udlandet, er en oplevelse for livet. Det er ikke det samme som en traditionel charterferie, da du dels er afsted i længere tid, men også fordi du kommer til at opleve kultur på en helt anden måde end man gør som almindelig turist.

Mere end blot en sprogskole

Det har længe været muligt at komme på sprogskole i udlandet – f.eks. i USA, hvor man så kan lære engelsk på en mere intens måde, idet at man dårligt kan slå over i dansk undervejs. Og selvom sprogskolerne er fine, hvis det er sprog man vil lære, så kan et højskoleophold i udlandet byde på meget mere end det.

Ved f.eks. at tage et højskoleophold i en mere fattig del af verden, som f.eks. Afrika, kan man både styrke sine kommunikative kompetencer OG få et nyt syn på livet og tilværelsen i Danmark.

Højskole er, ifølge majoriteten af dem, der har været på en, en enestående oplevelse. Det er et sted, hvor man får et pusterum fra hverdagens klassiske trummerum, og i højere grad har tid til at fordybe sig og finde ud af, hvad man gerne vil med sit liv.

Det skal dog retfærdighedsvist nævnes, at usikkerhed i forhold til fremtiden ikke er en forudsætning for at gå på højskole. Du kan sagtens være fuldstændig afklaret, men stadig tage på højskole. Måske fordi du gerne vil have førnævnte perspektiv, eller måske fordi du føler behov for et sabbatår, men gerne vil have noget ud af det – andet end et studiejob.

Højskoleophold er for livet

Uanset om du tager på højskole i udlandet eller i Danmark, så er et højskoleophold en oplevelse for livet. Der findes et utal af højskoler i Danmark, så selvom du måske gerne vil til udlandet, men ikke helt kan overskue projektet, er der masser af muligheder herhjemme også.

Du skal gøre det, som du selv føler er det rigtige – men for at ændre sig selv, er man ofte også nødt til at ændre sine omgivelser.

Produceret af Heymate

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu