ANNONCE

Højt anerkendt dokumentarist er død

9. marts 2021 20:33 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Manden bag bokse-dokumentaren om 'Rumble in the Jungle' er død, 85 år gammel

Højt anerkendt dokumentarist er død
Den højtanerkendte dokumentarist Leon Gast er død. Han blev 85 år gammel. Foto: Jonathan Hordle/Shutterstock/Ritzau Scanpix

Den højt anerkendte, amerikanske og Oscar-vindende dokumentarist Leon Gast er død Han døde mandag den 8. marts. Det skriver blandt andet The Hollywood Reporter.

Mediet angiver ikke nogen specifik dødsårsag.

Rumble in the Jungle

Leon Gast vil først og fremmest blive husket for sin dokumentar ‘When We Were Kings’, der omhandler et af de største VM-boksebrag gennem tiderne, Mohammed Ali mod George Foreman i afrikanske Zaire – eller ‘Rumble in the Jungle’ som fighten blev døbt – tilbage i 1974.

En kamp som Mohammed Ali i øvrigt vandt stik imod all odds på knock out i 8. omgang.

Dokumentaren, der var omtrent 20 år undervejs efter adskillige forsøg på at få den stoppet via domstolene, udkom i 1996 og høstede først kæmpe anerkendelse på Sundance Film Festival inden den nåede tinderne og blev tildelt en Oscar for bedste dokumentarfilm.

Mere hæder

Det var også Leon Gast, der producerede Bill Siegel dokumentaren ‘The Trials of Muhammed Ali, der blev hædret med en Emmy Award i 2013.

Også hans sidste film, der kom i 2014, handler en af boksesportens allerstørste navne. Det er filmen ‘Manny’ der er centreret om den levende, filippinske legende Manny Pacquiao, der har vundet 10 VM titler i otte forskellige vægtklasser.

Leon Gast efterlader sig sin hustru Geri. Han blev 85 år gammel.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu