ANNONCE

Højt kolesteroltal? Dette skal du spise

28. september 2019 11:36 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Der findes en række madvarer, der kan sænke dit kolesteroltal.

Du kender det sikkert, at du føler, at kroppen hænger lidt i bremsen. Så kan det være, at du ligesom mange andre danskere lider af for højt kolesteroltal.

Artiklen fortsætter under videoen.

Og hvad betyder det egentlig, når ens kolesterol tal er højt? Det er måske ikke alle, der ved det, men det kan have en betydelig indvirkning på dit helbred helt generelt.

Hvis du har et forhøjet kolesteroltal og fedt i dit blod, så betyder det i al sin enkelthed, at du har øget risiko for at udvikle farlige hjerte-kar-sygdomme, der kan plage dig gennem livet.

Forhøjet kolesterol skyldes ofte en kombination af arvelige faktorer, en fed kost, og for lidt/dårlig motion, skriver Sundhed.dk.

Sådan får du diagnosen

Det er vigtigt for din læge at vide, hvorvidt din familie historisk set har døjet med et forhøjet kolesteroltal, samt om der er tilfælde af hjerte-kar-sygdomme i familien, der er indtruffet før en person er fyldt 60 år.

De typiske spørgsmål, som du vil blive mødt af, når du undersøges af lægen handler om, hvor meget motion du dyrker, hvad du spiser, hvor ofte du drikker alkohol og hvor meget – men også i høj grad om du er ryger eller ej.

Det kan nemlig alt sammen have indvirkning på dit kolesterol.

Men der findes ting, som du selv kan gøre for at undgå at blive ramt af det høje kolesterol.

I galleriet øverst kan du se seks spiser, der kan holde dit kolesterol tal nede.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu