ANNONCE

Højtid for indbrud: Dette skal du gøre

19. december 2020 21:11 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Hvis du gerne vil undgå at få indbrud i hjemmet, så er det med at spidse ørerne.

I 2019 var Nordsjælland særligt hårdt ramt af indbrud henover julen, men hvert år i december ser man altså, at de langfingrede indbrudstyve landet over får travlt med at tiltuske sig tyvekoster for tusindvis af  kroner. Newsbreak.dk kunne sidste år fortælle, hvordan Nordsjælland var det område af Danmark, der var hårdest ramt af indbrud – her blev der fra den 20. december til den 25. december begået 455 indbrud.

Ifølge Danmarks Statistik så blev der i 2019 anmeldt 922 indbrud i juledagene – til sammenligning var det tal i 2009 2.555.

De fire landsdele, som havde det laveste antal anmeldte indbrud i 2019, havde også det laveste antal i 2018 – Bornholm havde faktisk ikke nogle anmeldte indbrud i beboelse i hverken 2017 eller 2018.

”Selvom der år fra år sker ændringer i rækkefølgen, når man ser på, hvor mange indbrud der anmeldes pr. 10.000 indbyggere i juledagene, er der en tendens til, at nogle landdele ligger højere end andre”.

”Fx har både landsdel Nordsjælland og Fyn ligget et godt stykket over landsgennemsnittet de seneste tre år, mens Københavns By og Vestjylland har ligget pænt under,” siger statistikansvarlig Isabell Bang Christensen til Danmarks Statistik.

Danmarks Statistiks tal dækker over perioden 23. december 2019 til 31. december 2019.

I galleriet øverst kan du se en række gode råd til at undgå indbrud.

Hæler gør, at tyv stjæler

Hvis det samlede antal af indbrud skal endnu længere ned, så kræver det, at man mindsker markedet for de indbrudstyve, der skal have afsat deres stjålne koster. Det siger Allan Holm, chef for Nationalt Forebyggelsescenter i Rigspolitiet.

– Indbrudstyvene vælger typisk letomsættelige varer som smykker og elektronik. De har brug for hurtigt at komme af med tingene igen, så de ikke ligger inde med dem alt for længe.

– Så hvis du får et godt tilbud om at købe billige varer, enten af en bekendt eller via handelspladser på nettet, så tænk over om det kan være stjålne varer, siger Allan Holm i en pressemeddelelse.

For politiet er indbrud i perioden fra 20. december til 3. januar juleindbrud – og her plejer landets politikredse dagligt at offentliggøre de daglige indbrudstal.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu