Højreradikal leder får erstatning efter politisk fyring

13. februar 2013 09:01 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Højreradikal leder får erstatning efter politisk fyring
Billede mangler

Daniel Carlsen, leder af det højreradikale Danskernes Parti, har fået erstatning for uberettiget fyring. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

 

Daniel Carlsen blev på andendagen hos bordpladevirksomheden PFP i Kjellerup kaldt ind til chefen, hvor kan fik besked på at tage hjem og ikke vise sig mere.

Begrundelsen var, at virksomheden ikke ønskede at ødelægge sit navn og rygte ved at have den højreradikale unge viborgenser i praktik, men den fyring går ikke, har Ligebehandlingsnævnet netop afgjort.

Daniel Carlsen er tilkendt en erstatning på 25.000 kroner, da nævnet vurderer, at fyringen var ulovlig, fordi den blev begrundet med Carlsens politiske anskuelser.

Daniel Carlsen har siden sin tidlige ungdom været aktiv på den politiske højrefløj. Han var indtil for to år siden aktiv hos de danske nynazister. I juni 2011 stiftede han Danskernes Parti.

»Jeg er meget glad for denne afgørelse, som er ekstremt vigtig for ytringsfriheden i Danmark. Nationale danskere, der tør tale Rom midt imod, skal ikke være bange for at miste deres arbejde på grund af politisk korrekte arbejdsgivere. Denne sag danner præcedens, og alle vil i fremtiden kunne henvise til sagen,« siger Daniel Carlsen til Viborg Stifts Folkeblad.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu