ANNONCE

Hold afstand: Så langt spredes et host

8. april 2020 10:45 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Det er med god grund, at myndighederne anbefaler, at vi skal holde afstand, for et host kan spredes over flere meter.

Vi er efterhånden velvidende om, at coronavirus kan spredes ved tæt kontakt, hvilket betyder, at vi i denne tid hverken giver hånd eller krammere til kolleger, familie eller andet.

Desuden forsøger vi også at holde en vis afstand til hinanden i et forsøg på ikke at sprede smitten. Det er meget fornuftigt, for tidligere undersøgelser har vist, at smitsomme bakterier kan bevæge sig over flere meter, skriver Daily Mail.

Flere meters spredning

Foruden tæt kontakt kan coronavirus også spredes, hvis en smittet hoster eller nyser, da det er en udledning af respiratoriske dråber. Og det er netop dem, der kan bevæge sig over flere meter og potentielt smitte en anden.

I en undersøgelse fra Massachusetts Institute of Technology kunne de største dråber udledt ved et host bevæge sig op til to meter, mens de mindre dråber, dem hvis masse ikke var så tæt, kunne bevæge sig op til otte meter.

Undersøgelsen viste derudover også, at længderne kunne forværres ved varme temperaturer og fugtige omgivelser.

100.000 bakterier

Forskere på University of Bristol har undersøgt, hvor mange bakterier et nys indeholder.

Deres forskning viste, at der i et enkelt nys i gennemsnit sendes 100.000 smitsomme bakterier ud i luften. Ved nys sker det også i en fart, der bevæger sig helt op på 100 mil i timen, hvilket svarer til noget nær 160 kilometer i timen.

Det kunne blandt andet være grunden til, at det giver mening, at vi skal sørge for at holde op til to meters afstand til hinanden, når vi bevæger os ud fra vores hjem, som Sundhedsstyrelsen anbefaler.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu