ANNONCE

Hold afstand til disse biler efter et snevejr

26. januar 2019 09:44 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det er ikke alle biler, der kører i vintervejr med højeste sikkerhedsudstyrsniveau.

Hvis du skal ud og køre bil efter et solidt snevejr, der har indhyllet Danmark i glat og hvidt, og ser du en udlejningsbil foran dig, så holdt godt afstand.

Du kan nemlig ikke være sikker på, at udlejningsbiler i Danmark kører med vinterdæk, trods vinterligt føre. Det skriver Danmarks Radio.

Det forholder sig sådan, at fem ud af de syv største biludlejningsfirmaer i Danmark har vinterdæk på ekstraudstyrslisten, og du skal som lejer derfor selv bestille en bil med vinterdæk, og den nyhed vækker ikke glæde hos FDM.

– Hvis man selv tager det som en selvfølge at sætte vinterdæk på sin bil om vinteren, så er der risiko for, at forbrugeren tænker, at der selvfølgelig også er det på den bil, man lejer, siger Helle Brasch, jurist hos FDM, til DR Nyheder.

Det er ganske lovligt

Det er vigtigt at nævne, at udlejerne ikke bryder nogen lov ved at leje biler ud uden påmonterede vinterdæk. Vinterdæk i Danmark er frivilligt at vælge til eller fra, og det er op til dig selv, om du vil skifte til vinterdæk.

Alligevel er rådet hos FDM i den grad, at bilister kører efter føret, og at bilerne er udstyret til at køre optimalt i eksempelvis et vinterlandskab.

“En rapport udarbejdet af FDM konkluderer, at man altid bør køre med vinterdæk, når der er vinterføre. Det vil sige på sne- og isdækkede veje samt på våde vinterveje. Desuden bør man undlade at køre med sommerdæk på snedækkede veje og veje med vinterføre,” skrev FDM engang i en artikel om emnet.

Rådet er derfor som følger; ser du en udlejningsbil i vinterlandskabet, giver det mening at holde afstand til den, som manglede den vinterdæk. Skal du leje en bil ved vintertide, er det vigtigt at spørge, om bilen har vinterdæk påmonteret, inden du sætter dig bag rattet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu