ANNONCE

Hold dig fra denne oplader til din telefon

9. februar 2020 16:35 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det er ikke kun opladeren, du skal holde dig fra. Det er også kablet.

Hold dig fra denne oplader til din telefon
Hackerne kan udnytte både kabler og ladere til at bryde ind på din telefon. Genrefoto.

Din mobiltelefon bruges i dag til så mange forskellige ting, at det ofte er virkelig dårligt nyt, når den er ved at dø for strøm, hvis du ikke er i nærheden af en oplader.

Derfor kan det også virke som en gave fra himlen, hvis du står i en lufthavn, desperat efter strøm og ser, at der står offentligt tilgængelige ladestandere klar til brug flere steder.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Men ifølge IT-sikkerhedsekspert Jim Stickley skal du holde dig langt fra sådanne standere, hvis du ellers vil beholde dine privatoplysninger for dig selv.

NBC News har talt med Jim Stickley om det, der kaldes “juice jacking.” Groft oversat betyder det strøm-tyveri, men det er ikke strømmen til din telefon, der er interessant for de kriminelle, Jim Stickley advarer mod. Det er derimod dataen på din telefon.

De offentligt tilgængelige ladestandere kan udnyttes af hackere, og derfor skal man holde sig fra dem, lyder advarslen.

– De kan få adgang til alt indhold på din telefon, afhængigt af de huller, de udnytter, siger Jim Stickley til NBC news.

Anklager advarer

Hackerne kan både bruge standerne selv, og eventuelle USB-kabler koblet til dem, til at inficere din telefon med malware, der siden åbner din telefon op for adgang udefra. Og Jim Stickley er ikke den eneste, der advarer.

– Du har måske set offentlige ladestationer i lufthavne og shoppingcentre. Men pas på. En gratis opladning kan dræne din bankkonto, sagde statsanklager i Los Angeles, Luke Sisak, i en videoadvarsel tilbage i november.

Det gode råd er derfor; hold dig fra offentlige ladestandere. Hvis du har svært ved at holde liv i din telefon over længere tid, kan et andet godt råd være, at du skaffer dig en powerbank.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu