Hold disse apps langt væk fra din smartphone

14. marts 2019 10:55 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Ikke alle programmer gør det, de skal.

Har du antivirus-software installeret på din Android-telefon for at være på den sikre side?

Det er ingen dum idé, men der findes mange antivirus-software-programmer til Android, og en ny undersøgelse af hele 250 forskellige programmer viser, at du risikerer at have et program installeret, der slet og ret ikke virker ordentligt.

Tom’s Guide skriver, at to tredjedele af de 250 undersøgte programmer var decideret dårlige til at løse den opgave, de skal kunne løse.

Knap 10% af de undersøgte programmer var fremragende. Du kan læse hele analysen hos AV-Comparatives, men essensen er, at 23 af de undersøgte programmer opdagede alle de 2000 stykker farligt software, de skulle kunne genkende og fange.

Du kan hos AV-Comparatives kan se hele listen over de programmer, der fangede 100% af de farlige filer, de skulle og ned til programmer, kun fangede op til 90% af de farlige filer.

Men hvad skal jeg så vælge?

AV-Comparatives skriver, at du bør vælge antivirus-programmer ud fra følgende tanker:

Hold dig til programmer fra producenter, du i forvejen kender og stoler på. I listen herunder vil du møde programmer fra producenter, der i forvejen er kendt for at lave antivirus-software til computere. Derudover bør du også undersøge, om udvikleren af det program, du overvejer at installere, er nem at kontakte og har en hjemmeside, der fremstår troværdig og professionel.

De 23 undersøgte programmer, der fungerede helt efter hensigten, hedder som følger:

AhnLab
Antiy
Avast
AVG
AVIRA
Bitdefender
BullGuard
Chili Security
Emsisoft
ESET
ESTSoft
F-Secure
G Data
Kaspersky Lab
McAfee
PSafe
Sophos
STOPzilla
Symantec
Tencent
Total Defense
Trend Micro
Trustwave

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu